Nakon što ste prethodnih dana uglavnom hranili obilno, u duhu praznika, vreme je da se vratite standardnoj rutini i da malo pripazite, i na kalorije i na masti. Ovaj recept je savršen za početak postprazničnog menija, koji će vas spasti bolova u stomaku, nadutosti i mučnine.
Sastojci za brokoli čorbicu:
- 500 g brokolija
- 150 g krompira
- 150 g šargarepe
- 2 kašike brašna
- 300 ml mleka
- 400 ml vode
- 2-3 čena belog luka
- peršun
- so
- biber
- beli luk u granulama
- mirođija
Priprema brokoli čorbice:
Povrće dobro usitnite, cvetove brokolija narendajte, a stabiljku isecite na sitne kockice.
Na ulju propržite šargarepu i krompir, pa im dodajte brašno i narendani brokoli. Dodajte i naseckani beli luk. U to sipajte mleko i dodajte vodu.
Kada čorbica provri, dodajte začine i kuvajte na laganoj vatri dok sve povrće ne omekša. Tek na kraju dodajte sitno naseckan peršun i mirođiju, ali nije obavezno, začine birajte po sopstvenom ukusu.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Potaž od bundeve sa salsom od maslina
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.