Francuski pekari napravili najduži baget: Postavili svetski rekord i ušli u Ginisa
Hleb je upravo ono po čemu je prepoznatljiva Francuska, pored naravno vina, strasti i sireva. Onda i ne treba da nas čudi informacija da su pekari iz ove zemlje napravili najduži baget na svetu i tako ušli u Ginisovu knjigu rekorda.
Dužina bageta je 140,53 metra, tako je nadmašio prethodni rekord od 132,62 metra koji je bio aktuelan skoro pet godina. Pripremalo ga je čak 18 pekara i sama priprema je počela u tri ujutru po lokalnom vremenu. Na pečenje su baget stavili u pet ujutru, a za tu priliku je dizajnirana posebna pokretna pećnica.
Kada je ispečen, deo bageta je isečen, namazan čokoladnim kremom i podeljen okupljenima. Drugi deo je dat lokalnom omladinskom udruženju kako bi te večeri podelili beskućnicima.
Ova vekna je ugledala svetlost dana proteklog vikenda na vidikovcu terase u jednoj zapadnoj komuni u blizini Pariza, piše "CNN".
Od čega se pravi baget?
Prema zvaničnim specifikacijama francuske vlade, tradicionlani francuski baget sastoji se od belog brašna, vode, kvasca i soli i seče se sa pet sečiva dugačkih oko 60 centimetara.
Kako da napravite domaći baget, pogledajte OVDE.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ovo je najveći hleb na kobasicijadi u Bačkom Petrovcu: Pekli ga celu noć, a evo koliko je težak
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.