• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne znate šta ćete sa ostacima od vaskršnjih obroka? Napravite picu

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slobodno budite kreativni, jer sa picom ne možete da pogrešite

  • 0
Pica Foto: Shutterstock

Vaskrs je došao i prošao, ali ostala vam je tona hrane! Već posle nekoliko dana pripremljene đakonije više nisu sveže, nasečen sir i suhomesnato počinje da se suši i menja teksturu, dok se povrće sparušalo. A ukućani su već presiti svega i ne mogu više da jedu jedno te isto.

Zvuči poznato? Ako je ovo slučaj i kod vas, predlažemo vam da od ostataka napravite picu i zadovoljite apetit nečim novim.

Slobodno budite kreativni, jer sa picom ne možete da pogrešite. U principu, ovo vam je idealna prilika da "očistite" frižider od ostataka suhomesnatog, sireva i povrća. Odlučite da li ćete da kupite već gotovo testo za podlogu ili sami da napravite, a nakon toga pustite mašti na volju.

Sastojci:

  • testo za picu
  • 1 šolja paradajz-soka
  • 1 kašičica suvog origana
  • 200 g ostataka suhomesnatog (šunka, suvi vrat, kulen, čajna...)
  • 200 g ostataka kačkavalja i drugog sira
  • 200 g naseckanog povrća po želji (luk, paprike, paradajz, kukuruz...)

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Pripremite tepsiju za pečenje, stavite pek-papir, pa podlogu za picu.

Razmutite u paradajz-sok origano i razlijte po testu.

Ravnomerno rasporedite suhomesnato.

Operite i iseckajte povrće, a potom ga rasporedite preko pice.

Iseckajte kačkavalj i druge sireve i pospite odozgo.

Stavite picu u rernu i pecite od 15 do 17 minuta, odnosno dok se sir lepo ne rastopi i kora ne porumeni.

Ostavite da se malo ohladi pre rezanja!

Prijatno! 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pica bez brašna: Ovaj recept ćete sigurno odmah isprobati

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti