Ne znate šta ćete sa ostacima od vaskršnjih obroka? Napravite picu
Vaskrs je došao i prošao, ali ostala vam je tona hrane! Već posle nekoliko dana pripremljene đakonije više nisu sveže, nasečen sir i suhomesnato počinje da se suši i menja teksturu, dok se povrće sparušalo. A ukućani su već presiti svega i ne mogu više da jedu jedno te isto.
Zvuči poznato? Ako je ovo slučaj i kod vas, predlažemo vam da od ostataka napravite picu i zadovoljite apetit nečim novim.
Slobodno budite kreativni, jer sa picom ne možete da pogrešite. U principu, ovo vam je idealna prilika da "očistite" frižider od ostataka suhomesnatog, sireva i povrća. Odlučite da li ćete da kupite već gotovo testo za podlogu ili sami da napravite, a nakon toga pustite mašti na volju.
Sastojci:
- testo za picu
- 1 šolja paradajz-soka
- 1 kašičica suvog origana
- 200 g ostataka suhomesnatog (šunka, suvi vrat, kulen, čajna...)
- 200 g ostataka kačkavalja i drugog sira
- 200 g naseckanog povrća po želji (luk, paprike, paradajz, kukuruz...)
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Pripremite tepsiju za pečenje, stavite pek-papir, pa podlogu za picu.
Razmutite u paradajz-sok origano i razlijte po testu.
Ravnomerno rasporedite suhomesnato.
Operite i iseckajte povrće, a potom ga rasporedite preko pice.
Iseckajte kačkavalj i druge sireve i pospite odozgo.
Stavite picu u rernu i pecite od 15 do 17 minuta, odnosno dok se sir lepo ne rastopi i kora ne porumeni.
Ostavite da se malo ohladi pre rezanja!
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Pica bez brašna: Ovaj recept ćete sigurno odmah isprobati
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.