• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napravite domaći maslac: Za 20 minuta pripreme, imaćete savršen doručak

E. O.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li vam je bolji kupovni ili domaći?

  • 0
puter Foto: Shutterstock

Jeste li ikada pripremali domaći maslac? Ukoliko niste, pravo je vreme da se oprobate u ovoj pripremi.

Recept je vrlo jednostavan, a ukus kupovnog ne može ni da parira ovakvom puteru.

Sastojci za domaći maslac: 

  • 1 l tečne pavlake
  • so
  • začinsko bilje

Priprema domaćeg maslaca:

Od ove količine dobijate oko 250 grama maslaca, kojeg treba držati u frižideru pre i nakon upotrebe.

Priprema za domaći maslac je vrlo laka.

Mutite pavlaku konstantno i na jednoj brzini oko 10 do 15 minuta.

Dodajte so.

Polako, počeće da se prave grudve i pavlaka će zaličati na kajmak, a odvojiće se od viška tečnosti.

Kada prođe navedeno vreme i maslac postane dovoljno gust, za kraj mu dodajte začinsko bilje i još jednom pustite dok se ne izmeša.

Procedite maslac od viška tečnosti i uzmite ubrus. Uvijte ga, pa iscedite višak vode.

Kada ga dobro procedite, stavite ga u posudu u kojoj će stajati u firžideru.

Ostavite ga da odstoji oko 15 minuta u frižideru pre upotrebe.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovo je recept za specijalitet kapušnjik

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti