Ako ste se pancerotama samo sladili u pekari, ovo je super recept koji će vam poslužiti da se upustite u spremanje ovog testa sa odličnim nadevom.
Sastojci za pancerote:
za testo:
- 4 dl mleka
- 2 dl vode
- 2 dl ulja
- 1 kvasac
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice soli
- 1 kg brašna
za nadev:
- 1 pavlaka
- 200-300 g salame
- 200 g šunke
- malo kečapa
- malo origana
za premazivanje:
- 1 jaje
- malo susama
Priprema pancerota:
Sjedinite mleko i vodu, pa dodajte šećer, a onda stavite kvasac da nadođe.
U posudu za mešenje testa stavite nadošao kvasac, ulje, so i polako dosipajte brašno i umesite glatko testo. Testo ostavite nekih do pola sata da naraste.
Pavlaku umutite kašikom, a u to dodajte izrendanu salamu, sitno seckanu šunku i malo kečapa i origana. Sve lepo sjedinite.
Zatim oklagijom razvucite testo u pravougaonik i kalupom vaditi krugove. Na svaki krug stavite po kašiku fila i preklopite pancerotu. Krajeve pritisnite viljuškom.
Pancerote ređajte u pleh i ostaviti da odstoje još malo, oko 20 minuta. Zatim ih premažite umućenim jajetom i pospite susamom, po želji. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumene.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ovo je recept za specijalitet kapušnjik
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.