• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pancerote iz rerne: Napravite ih kao pravi profesionalac

Vreme čitanja: oko 1 min.

Eto vama vikend zanimacije!

  • 0
pancerote Foto: Shutterstock

Ako ste se pancerotama samo sladili u pekari, ovo je super recept koji će vam poslužiti da se upustite u spremanje ovog testa sa odličnim nadevom.

Sastojci za pancerote:

za testo:

  • 4 dl mleka
  • 2 dl vode
  • 2 dl ulja
  • 1 kvasac
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1 kg brašna

za nadev:

  • 1 pavlaka
  • 200-300 g salame
  • 200 g šunke 
  • malo kečapa
  • malo origana

za premazivanje:

  • 1 jaje
  • malo susama

Priprema pancerota:

Sjedinite mleko i vodu, pa dodajte šećer, a onda stavite kvasac da nadođe.

U posudu za mešenje testa stavite nadošao kvasac, ulje, so i polako dosipajte brašno i umesite glatko testo. Testo ostavite nekih do pola sata da naraste.

Pavlaku umutite kašikom, a u to dodajte izrendanu salamu, sitno seckanu šunku i malo kečapa i origana. Sve lepo sjedinite.

Zatim oklagijom razvucite testo u pravougaonik i kalupom vaditi krugove. Na svaki krug stavite po kašiku fila i preklopite pancerotu. Krajeve pritisnite viljuškom.

Pancerote ređajte u pleh i ostaviti da odstoje još malo, oko 20 minuta. Zatim ih premažite umućenim jajetom i pospite susamom, po želji. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumene.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovo je recept za specijalitet kapušnjik

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti