
Pancerota punjena sirom i šunkom: Mekano testo i ukus koji svi obožavamo
Pancerota sa šunkom i sirom je odličan način da vam dan počne ukusima Italije.
Pripremu i recept svi mogu ispratiti, a ostalo prepustite užitku u fenomenalnom ukusu.
Sastojci za pancerotu sa šunkom i sirom:
- 300 g brašna
- pola kašičice soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 150 ml mlake vode
- 150 g šunke, isečene na sitne kockice
- 150 g sira (može biti mocarela, gauda ili neki drugi sir za topljenje), isečenog na kockice
- pola kašičice suvog origana
- So i biber po ukusu
Priprema pancerote sa šunkom i sirom:
U velikoj činiji, pomešajte brašno i so.
Dodajte maslinovo ulje i polako sipajte mlaku vodu, mešajući dok se testo ne formira.
Premesite testo na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko i elastično. Vratite testo u činiju, pokrijte ga čistom krpom i ostavite da odmara 30-60 minuta.
U drugoj činiji, pomešajte iseckanu šunku, sir, origano, so i biber po ukusu. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
Podelite testo na manje loptice, veličine ping pong loptice.
Svaku lopticu razvucite u krug na pobrašnjenoj radnoj površini.
Na sredinu svakog kruga stavite punjenje od šunke i sira oko dve do tri kašike.
Preklopite testo preko punjenja tako da dobijete polukrug.
Dobro pritisnite ivice testa viljuškom ili prstima da zatvorite pancerotu i sprečite da se punjenje izliva tokom pečenja.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pancerote, premaazane maslinovim uljem ižumancem 20 do 25 minuta.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kako se prži plašinta, "vlaška palačinka"?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Sanja
Zaboravili ste kvasac...
Podelite komentar