• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pancerota punjena sirom i šunkom: Mekano testo i ukus koji svi obožavamo

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Peče se 20-ak minuta, a onda se klopa s užitkom!

  • 1
Pancerote Foto: Shutterstock

Pancerota sa šunkom i sirom je odličan način da vam dan počne ukusima Italije.

Pripremu i recept svi mogu ispratiti, a ostalo prepustite užitku u fenomenalnom ukusu.

Sastojci za pancerotu sa šunkom i sirom:

  •  300 g brašna
  •  pola kašičice soli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 150 ml mlake vode
  • 150 g šunke, isečene na sitne kockice
  • 150 g sira (može biti mocarela, gauda ili neki drugi sir za topljenje), isečenog na kockice
  • pola kašičice suvog origana
  • So i biber po ukusu

Priprema pancerote sa šunkom i sirom:

U velikoj činiji, pomešajte brašno i so.

Dodajte maslinovo ulje i polako sipajte mlaku vodu, mešajući dok se testo ne formira.

Premesite testo na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko i elastično. Vratite testo u činiju, pokrijte ga čistom krpom i ostavite da odmara 30-60 minuta.

U drugoj činiji, pomešajte iseckanu šunku, sir, origano, so i biber po ukusu. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.

Podelite testo na manje loptice, veličine ping pong loptice.

Svaku lopticu razvucite u krug na pobrašnjenoj radnoj površini.

Na sredinu svakog kruga stavite punjenje od šunke i sira oko dve do tri kašike.

Preklopite testo preko punjenja tako da dobijete polukrug.

Dobro pritisnite ivice testa viljuškom ili prstima da zatvorite pancerotu i sprečite da se punjenje izliva tokom pečenja.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pancerote, premaazane maslinovim uljem ižumancem 20 do 25 minuta.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako se prži plašinta, "vlaška palačinka"?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Sanja

    25. jun 2024. | 17:42

    Zaboravili ste kvasac...

    Podelite komentar