Hladna čorba od tikvica: Idealna za vrele dane

J. V.
J. V.  
  • 0

Kao "kulinarski kameleon" u svetu namirnica, tikvice su poznate po svojoj svestranosti. Blagi ukus ove letnje tikvice dobro se slaže sa širokim spektrom recepata. Mnogi entuzijasti cene tikvice zbog malih kalorija i visokog sadržaja hranljivih materija.

Ukoliko još niste probali ovu čorbu, oduševiće vas jer je lagana i zdrava, a istovremeno kremaste teksture i dosta ukusna.

Sastojci za hladnu čorbu od tikvica:

  • 4 tikvice
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 šolje bujona od povrća
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • pola čaše kisele pavlake
  • so
  • biber
  • 1 kašičica suvog začina
  • rukola
  • bosiljak
  • feta sir

Priprema hladne čorbe od tikvica:

Iseckajte crni luk na sitno, pa ga propržite na malo maslinovog ulja, sve dok ne bude proziran i mekan, oko pet minuta. U međuvremenu tikvice iseckajte ih na kockice, pa ih dodajte luku, promešajte i posolite.

Posle jednog minuta, nalijte bujon od povrća ili vodu. Posle pet minuta kuvanja smanjite s najjače na srednju ili tihu temperaturu, pa kuvajte dok tikvice ne omekšaju.

Dodajte suvi začin i biber pred kraj, kao i još soli po ukusu. Isključite, sklonite s ringle i ostavite da se prohladi, pa dobro umutite štapnim mikserom. Kad bude potpuno ohlađeno, prebacite u činiju s poklopcem, pa stavite u frižider najmanje na sat vremena. Pre serviranja, dodajte po kašiku kisele pavlake u tanjir, a po želji ukrasite začinskim biljem ili kockicama feta sira.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Najukusnije špagete bolonjeze - ponos italijanske kuhinje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti