• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršena tuna tortilja: Možda se zove sendvič, ali je veoma izdašan obrok

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako da napravite vrhunski sendvič od tune

  • 0
Tuna tortilja Foto: Shutterstock

Leto je vreme kada se prave lagani, uglavnom hladni i jednostavni ukusni obroci. A mi vam danas predstavljamo savršen recept koji pokriva sve tri kategorije.

Tuna tortilja, odnosno vrhunski sendvič od tunjevine, možda se samo tako naziva, ali je u pitanju ukusan i nutritivno bogat obrok, koji možete i da spremite za doručak, ručak ili večeru, a odličan je da ga zapakujete i ponesete na posao.

Najbolje od svega, pravi se za manje od pet minuta.

Sastojci: 

  • 1 tortilja
  • 2 kašike majoneza
  • pola konzerve tunjevine
  • 1 manji paradajz
  • 1 mladi luk
  • 1 kiseli krastavčić
  • 1 šala zelene salate
  • 1 kašika isitnjene fete ili drugog slanijeg belog sira
  • 2 kašičice parmezana ili rendanog kačkavalja 

Priprema: 

Spremite tortilju na tanjir i namažite preko nje majonez.

Na sredinu tortilje stavite tunjevinu koju ste predhodno ocedili od viška ulja ili salamure.

Isecite na kolutove paradajz i poređajte preko tune.

Iseckajte na trake peruške i beli deo od mladog luka i stavite na sendvič. Potom dodajte i kiseli krastavčić, takođe isecen na "trake".

Izmrvite fetu ili drugi sir po izboru, a zatim odozgo stavite opranu i dobro oceđenu zelenu salatu (otprilike 2 veća lista).

Na kraju pospite sendvič sa parmezanom ili izrendajte kačkavalj i čvrsto uvijte tortilju.

Sve sastojke, naravno, možete da napravite i na hlebu ili zemički, ali tortilja zaista zadrži sve ukuse unutra i sprečava neuredno curenje ovog preukusnog sendviča.

Uživajte!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Recept za tost sendvič koji možete nositi i u džepu: Hlebče za džepče

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti