
Savršena tuna tortilja: Možda se zove sendvič, ali je veoma izdašan obrok
Leto je vreme kada se prave lagani, uglavnom hladni i jednostavni ukusni obroci. A mi vam danas predstavljamo savršen recept koji pokriva sve tri kategorije.
Tuna tortilja, odnosno vrhunski sendvič od tunjevine, možda se samo tako naziva, ali je u pitanju ukusan i nutritivno bogat obrok, koji možete i da spremite za doručak, ručak ili večeru, a odličan je da ga zapakujete i ponesete na posao.
Najbolje od svega, pravi se za manje od pet minuta.
Sastojci:
- 1 tortilja
- 2 kašike majoneza
- pola konzerve tunjevine
- 1 manji paradajz
- 1 mladi luk
- 1 kiseli krastavčić
- 1 šala zelene salate
- 1 kašika isitnjene fete ili drugog slanijeg belog sira
- 2 kašičice parmezana ili rendanog kačkavalja
Priprema:
Spremite tortilju na tanjir i namažite preko nje majonez.
Na sredinu tortilje stavite tunjevinu koju ste predhodno ocedili od viška ulja ili salamure.
Isecite na kolutove paradajz i poređajte preko tune.
Iseckajte na trake peruške i beli deo od mladog luka i stavite na sendvič. Potom dodajte i kiseli krastavčić, takođe isecen na "trake".
Izmrvite fetu ili drugi sir po izboru, a zatim odozgo stavite opranu i dobro oceđenu zelenu salatu (otprilike 2 veća lista).
Na kraju pospite sendvič sa parmezanom ili izrendajte kačkavalj i čvrsto uvijte tortilju.
Sve sastojke, naravno, možete da napravite i na hlebu ili zemički, ali tortilja zaista zadrži sve ukuse unutra i sprečava neuredno curenje ovog preukusnog sendviča.
Uživajte!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Recept za tost sendvič koji možete nositi i u džepu: Hlebče za džepče
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.