Džem od šljiva iz rerne: Čarolija ukusa koja traje celu zimu

 
 
  • 0

Kada pomislimo na zimnicu, ne možemo da ne osetimo ukus džema pd šljiva, koji je kralj svih specijaliteta iz tegle. Sveže šljive u kojima uživamo ovih dana vrlo lako postaju specijalitet koji nas cele zime sladi najlepšim ukusima.

Priprema je jednostavna, ukus neprevaziđen, a recept je tu, pred vama.

Sastojci za džem od šljiva: 

  • 3 kg šljiva
  • 500-700 g šećera (u zavisnosti od slatkoće šljiva)
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • cimet

Priprema džema od šljiva:

Šljive operite i očistite od koštica.

Smeštajte polovine šljiva u dublju posudu, okrećući ih unutrašnjošću nadole.

Svaki red šljiva pospite šećerom.

Stavite u zagrejanu rernu u lagano pecite oko četiri sata.

Pred kraj dodate usitnjenu čokoladu za kuvanje i promešajte da se istopi i dodajte cimet.

Sipajte u vruće tegle.

Snažno zatvorite poklopce i pokrijte ćebetom da se "pasterizuju".

Ohlađene tegle čuvajte na tamnijem, svežijem mestu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vodič za kiseljenje kupusa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti