![Pohovane lignje Pohovane lignje](https://xdn.tf.rs/2024/07/31/shutterstock2302365613-670x447.jpg)
Pohovane pivske lignje koje svako mora da proba: Klopa za dušu i stomak
Hrskave, pohovane pivske lignje, pa još sa kriškom limuna i pravim dip-sosom sa strane - opis prave kulinarske fantazije.
No, postoje mnogi trikovi i recepti, koji vam mogu pomoći kako da spremite idealne pohovane lignje. Mi smo vam priprermili jedan, pa zato, pređimo na pripremu.
Sastojci za pohovane pivske lignje:
- 400 g lignji isečenih na kolutove
- 3 jajeta
- 200 g brašna
- 200 g prezli
- ulje
- pivo
- susam po želji
- tartar sos
- limun kao dodatak
Priprema pohovanih pivskih lignji:
Ako ne kupujete već očišćene ili isečene lignje, onda ih detaljno properite i nožem pažljivo očistite. Isecite kolutove debljine do jedan centimetar.
Umutite tri jajeta u dubok tanjir i posolite.
U druga dva duboka tanjira rasporedite brašno i prezle sa susamom.
Pivo sipajte u činiju i potopite lignje da odstoje oko 15 minuta.
Sipajte ulje dovoljno za pohovanje.
Uvaljajte kolut lignje u brašno, pa u jaja, pa u prezle.
Pržite u zagrejanom ulju na tišoj vatri.
Kako ih vadite iz šerpe, spuštajte ih na ubrus, kako biste se rešili viška ulja.
Poslužite uz naseckane parčiće limuna i tartar sos.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Najukusnije špagete bolonjeze - ponos italijanske kuhinje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.