• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Staro jelo koje domaćice pripremaju tokom toplih dana: Sve sastojke sigurno imate

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najlepše letnje jelo bez mesa

  • 0
menemen, sataraš Foto: Pixabay

Klasičan sataraš je jelo koje se uglavnom pravi od paprike, paradajza i crnog luka. Neki mu dodaju i jaje, beli luk, dosta začina. Recepti se razlikuje od regije u kojoj živite, pošto svaki kraj ima neke svoje običaje odnosno ukuse koje više voli.

Sastojci za sataraš:

  • 4 paradajza
  • 4 paprike
  • 2 glavice luka
  • 3 jaja
  • malo ulja

Priprema sataraša:

Luk oljuštite i iseckajte na kockice, pa stavite da se dinsta. Za to vreme operite papriku, pa i nju iseckajte na kockice. Dodajte u luk. Zatim isto uradite i sa paradajzom i stavite da se kuva 15 minuta, dok ne ispari voda.

Nakon toga umućkajte jaja, posolite i dodajte u sataraš. Izmešajte i isključite ringu. Taman dok se ringla ohladi i jaje će se upržiti. Posolite jelo po želji i dodajte začine koje volite.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela i sjajna, zasitna salata sa piletinom i kinoom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti