Staro jelo koje domaćice pripremaju tokom toplih dana: Sve sastojke sigurno imate
Klasičan sataraš je jelo koje se uglavnom pravi od paprike, paradajza i crnog luka. Neki mu dodaju i jaje, beli luk, dosta začina. Recepti se razlikuje od regije u kojoj živite, pošto svaki kraj ima neke svoje običaje odnosno ukuse koje više voli.
Sastojci za sataraš:
- 4 paradajza
- 4 paprike
- 2 glavice luka
- 3 jaja
- malo ulja
Priprema sataraša:
Luk oljuštite i iseckajte na kockice, pa stavite da se dinsta. Za to vreme operite papriku, pa i nju iseckajte na kockice. Dodajte u luk. Zatim isto uradite i sa paradajzom i stavite da se kuva 15 minuta, dok ne ispari voda.
Nakon toga umućkajte jaja, posolite i dodajte u sataraš. Izmešajte i isključite ringu. Taman dok se ringla ohladi i jaje će se upržiti. Posolite jelo po želji i dodajte začine koje volite.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela i sjajna, zasitna salata sa piletinom i kinoom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.