Recept za turski doručak koji je zaludeo svet: Postoji li nešto bolje od mackanja?
Ako volite kajganu s povrćem ili u letnjim mesecima preferirate sataraš, ovo jelo je sjajan izbor za vas.
Menemen je ime dobio po gradu severno od Izmira, a obično se priprema očas posla, pa čak ni najsporijima neće trebati više od 15-20 minuta. Sjajno je jelo za umakanje hleba, pa pazite koliko ste pojeli. Mada, kako je ovo jelo za doručak, jedite malo laganije u toku dana i mirni ste.
Sastojci za turski doručak:
- 4 velika jajeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka, srednje veličine
- 1 paprika babura
- 2 paradajza
- 3 kašike paste od paradajza
- ½ kašičice sušenog origana
- so i biber po ukusu
- sitan sir ili mocarela
Priprema turskog doručka:
Iseckajte i ispržite papriku i luk, dodajte so i biber i pržite još malo. Dodajte paradajz i kada se sve sjedini i ukrčka stavite jaja pa promešajte. Pred kraj dodajte sitan sir ili kačkavalj ili mocarelu pa sve poslužite. Ovaj doručak najlepše se jede tako što lepinju umačete u jelo.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Spremili smo sataraš i bećarac: A kako ga vi spremate
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.