![knedle sa šljivama, knedle, šljive, poslastica, slatkiš knedle sa šljivama, knedle, šljive, poslastica, slatkiš](https://xdn.tf.rs/2023/08/23/shutterstock474753739-670x447.jpg?ver=720016)
Stari recept za posne knedle sa šljivama: Ovako su ih bake pravile
Klasični recept, bez jaja ili mleka, dobija se tanko i lagano testo. Knedle ili gomboce su mnogima omiljena poslastica iz detinjstva koja podseća na bakinu kuhinju.
Sastojci za posne knedle:
- 800g krompira
- 400g brašna
- 200g griza
- 20ak šljiva
- kašičica soli
- 50-100g šećera za posipanje
Priprema posnih knedli:
Skuvajte krompir sa kašičicom soli. Ispasirajte ih u pire i sačekati da se potpuno ohladi. Onda polako dodajte brašna dok se ne dobije meko testo koje se ne lepi. Razvucite testo i secite na kvadratiće dovoljno velike da u njih uvijete šljivu. Na svaki kvadratić stavite šljivu (bez koštice), uvijte je u testo i napravite kuglicu.
Kuvajte knedle u posoljenoj vodi. Kuvane su kada isplivaju na površinu. Operite ih u hladnoj vodi.
Propržite griz sa malo ulja dok ne dobije zlatnu boju. Dodati knedle i uvaljati ih u griz.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kačamak na pirotski način - nije ono na šta ste prvo pomislili
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Mihailović
Sve u redu ali mnogo ovisi o šljivama. Najslađe su od zrelih sočnih domaćih šljiva, i to sa košćicama. Ako izvadimo košćice iscuri sok kroz testo i ode u vodu. Kuvane knedle sa košćicama rasečemo, šljive pune slatkog soka i mirisa iscuri po testu... nešto šta morate napraviti... Ljubitelj sam knedli sa šljivama, probao sam svakakve, i kupovne, ove sa domaćim zrelim, slatkim šljivama sa košćicama bile su savršene...
Podelite komentar