Ovakve gozleme još niste probali: Recept za turske palačinke mekane kao duša
Turske palačinke ili kako ih još nazivamo, gozleme, tu su da svojom mekoćom otope naša srca. Recept je vrlo lak i savršen ako tražite pripremu doručka bez mnogo utrošenog vremena.
Uživajte u ovim mekanim i ukusnim palačinkicama.
Sastojci za gozleme:
- 250 g brašna
- 150 ml vode
- kašičica suvog kvasca
- pola kašičice soli
- 2 kašike ulja
- 2 kašike jogurta
- 150 g kačkavalja
Priprema gozlemi:
Zagrejte vodu tako da bude mlaka, dodajte suvi kvasac, brašno i so i zamesite meko testo.
Prekrijte ga pamučnom krpom i ostavite da odstoji pola sata, odnosno dok se količina testa ne udvostruči.
Zatim testo podelite na četiri dela, razvaljajte oklagijom i premažite dresingom koji ste napravili od ulja i jogurta.
Na polovinu svakog dela testa stavljajte krupnije izrendan kačkavalj, pa preklopite drugim delom testa, pritisnite prstima sa strane i opet ostavite da odstoji desetak minuta.
Tiganj premažite uljem, dobro zagrejte, pa spuštajte gozleme i pecite sa obe strane dok ne porumene.
Izvadite ih iz tiganja, secite na polovine i služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kako se prži plašinta, "vlaška palačinka"?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.