• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakve gozleme još niste probali: Recept za turske palačinke mekane kao duša

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grabićete se za njih

  • 0
gozleme sa kačkavaljem Foto: Shutterstock

Turske palačinke ili kako ih još nazivamo, gozleme, tu su da svojom mekoćom otope naša srca. Recept je vrlo lak i savršen ako tražite pripremu doručka bez mnogo utrošenog vremena.

Uživajte u ovim mekanim i ukusnim palačinkicama.

Sastojci za gozleme:

  • 250 g brašna
  • 150 ml vode
  • kašičica suvog kvasca
  • pola kašičice soli
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike jogurta
  • 150 g kačkavalja

Priprema gozlemi:

Zagrejte vodu tako da bude mlaka, dodajte suvi kvasac, brašno i so i zamesite meko testo.

Prekrijte ga pamučnom krpom i ostavite da odstoji pola sata, odnosno dok se količina testa ne udvostruči.

Zatim testo podelite na četiri dela, razvaljajte oklagijom i premažite dresingom koji ste napravili od ulja i jogurta.

Na polovinu svakog dela testa stavljajte krupnije izrendan kačkavalj, pa preklopite drugim delom testa, pritisnite prstima sa strane i opet ostavite da odstoji desetak minuta.

Tiganj premažite uljem, dobro zagrejte, pa spuštajte gozleme i pecite sa obe strane dok ne porumene.

Izvadite ih iz tiganja, secite na polovine i služite uz jogurt ili kiselo mleko.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako se prži plašinta, "vlaška palačinka"?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti