• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posni bakini kolači koji ostaju mekani: Miris će vas vratiti u detinjstvo

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prisetimo se i posne verzije ovih galeta

  • 0
foto screenshot Youtube/Šerpica Recepti foto screenshot Youtube/Šerpica Recepti

Ima nešto neodoljivo u samom mirisu bakinih kolača, zbog čega takav naziv i nose.

Međutim, ako dugo niste jeli ove galete i poželeli ste ih se, pravo je vreme da ih pripremite za doručak. Ukoliko se pridržavate posta, onda je ovo recept i za vas.

Sastojci za posne bakine kolače:

  • 400 g brašna
  • 100 g šećera
  • 2 kesice praška za pecivo
  • malo soli
  • ulje
  • 400 ml sojinog mleka
  • 1 čaša kisele vode

Priprema posnih bakinih kolača:

U činiju pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i oko so.

Polako mešajući, dodajte ulje, kiselu vodu i sojino mleko.

Mešajte dok ne dobijete smesu bez grudvica.

Uključite pekač za galete, pa podmažite puterom.

Sipajte smesu i pecite bakin kolač dok ne dobiju braon boju.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Milkšejk od kuvanog sladoleda: A mislili ste da je nemoguće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti