Recept za najukusniju riblju čorbu: Spremite pobednicu slavske trpeze
Bez riblje čorbe mnoga domaćinstva ne mogu ni da zamisle slavu, a gosti se sigurno obraduju ovoj sezoni ponajviše zbog nje. No, veoma je važan način pripreme i pravi balans u sastojcima da bi recept za riblju čorbu bio savršen.
Iako to zahteva više pažnje, definitivno rezultati i ukusi pokazuju da vredi. Kako nam je sezona slava počela i na redu je posni Mitrovdan, ovo je idealna prilika da je spremite.
Sastojci za riblju čorbu:
- 1 kg ribe
- 1/2 štapa praziluka
- 1 glavica crnog luka
- 5 većih šargarepi
- 1 veza svežeg peršuna
- 1 komad korena paškanata
- 3 čena belog luka
- ulje
Začini:
- so
- biljni začini
- tucana ljuta paprika
- slatka začinska paprika
- beli luk u prahu
- crni luk u prahu
- 1 kašika brašna
Priprema riblje čorbe:
Zagrejte vodu i stavite ribu da se polako krčka. Kada proključa, obavezno smanjite da se riba ne bi raspala.
Kada se riba skuva, izvadite je iz šerpe, ali vodu nemojte prosipati. Očistite ribu što detaljnije.
U duboku šerpu ili lonac dinstajte naseckani praziluk, crni i beli luk, pa dodajte narendanu ili naseckanu šargarepu, peršun i paškanat.
Kada se uprži, dodajte ribu i smanjite malo vatru.
U vodu u kojoj se kuvala riba dodajte sve začine, dobro promešajte, pa prelijte u lonac gde se prži riba.
Promešajte i dodajte lovorov list i biber u zrnu, po želji.
Krčkajte na laganoj vatri oko 30 do 40 minuta.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Riblji paprikaš za četiri osobe: Originalan somborski recept za riblji kotlić
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.