
Savršena poslastica za predstojeće letnje dane: Ovaj recept je blago ljubitelja kokosa i maline
Torte nas podsećaju na srećne uspomene, posebno iz vremena kada smo bili deca. Ugodan miris i odličan ukus dobro napravljene torte mogu učiniti da se ljudi osećaju srećnim i da se sete lepih trenutaka. Pored toga, torte su važne za proslavu važnih događaja i prekretnica, a mi vam donosimo recept za savršen spoj maline i kokosa.
Sastojci:
Za koru (x2):
- 6 komada posnog petit keksa
- 4 kašike soka od pomorandže
Malina fil:
- 200 g malina
- 100 g šećera
- 1 kašika gustina ili pudinga od vanile
Kokos fil:
- 80g kokosovog brašna
- 50g šećera u prahu
- 50g margarina
- 2 kašike soka od pomorandže
Za dekoraciju:
- 40 g posnog šlaga
- 100 ml hladne vode
- malo smrznutih malina
Priprema:
Prokuvati maline sa šećerom oko 5 minuta, pa dodati kašiku pudinga i kuvati dok se ne zgusne. Umutiti margarin sa prah šećerom, dodati kokos i sa malo soka od pomorandže regulisati gustinu. Na dno kalupa složiti 6 komada keksa, malo ga poprskati sokom.
Preko keksa naneti pola količine prohlađenog fila od malina. Staviti u frižider da se sasvim ohladi.

Preko malina naneti kokos fil, lepo poravnati pa premazati drugim delom fila od malina. Po vrhu složiti drugi red keksa, poprskati sokom, prekriti folijom i ostaviti u frižideru da prenoći.
Hladnu tortu izvaditi iz kalupa, premazati umućenim šlagom i po želji dekorisati. Može odmah da se seče (12 parčića od ove mere).
Prijatno!
(Ona.rs/Recepti.com)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: "Kad kažem da sam vegan, ljudi misle da jedem samo voće i povrće"
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.