Savršena poslastica za predstojeće letnje dane: Ovaj recept je blago ljubitelja kokosa i maline

N. K.
N. K.  
  • 0

Torte nas podsećaju na srećne uspomene, posebno iz vremena kada smo bili deca. Ugodan miris i odličan ukus dobro napravljene torte mogu učiniti da se ljudi osećaju srećnim i da se sete lepih trenutaka. Pored toga, torte su važne za proslavu važnih događaja i prekretnica, a mi vam donosimo recept za savršen spoj maline i kokosa.

Sastojci:

Za koru (x2):

  • 6 komada posnog petit keksa
  • 4 kašike soka od pomorandže

Malina fil:

  • 200 g malina
  • 100 g šećera
  • 1 kašika gustina ili pudinga od vanile

Kokos fil:

  • 80g kokosovog brašna
  • 50g šećera u prahu
  • 50g margarina
  • 2 kašike soka od pomorandže

Za dekoraciju:

  • 40 g posnog šlaga
  • 100 ml hladne vode
  • malo smrznutih malina

Priprema:

Prokuvati maline sa šećerom oko 5 minuta, pa dodati kašiku pudinga i kuvati dok se ne zgusne. Umutiti margarin sa prah šećerom, dodati kokos i sa malo soka od pomorandže regulisati gustinu. Na dno kalupa složiti 6 komada keksa, malo ga poprskati sokom.

Preko keksa naneti pola količine prohlađenog fila od malina. Staviti u frižider da se sasvim ohladi.

Kokos torta sa malinama Foto: Shutterstock

Preko malina naneti kokos fil, lepo poravnati pa premazati drugim delom fila od malina. Po vrhu složiti drugi red keksa, poprskati sokom, prekriti folijom i ostaviti u frižideru da prenoći.

Hladnu tortu izvaditi iz kalupa, premazati umućenim šlagom i po želji dekorisati. Može odmah da se seče (12 parčića od ove mere).

Prijatno!

(Ona.rs/Recepti.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Kad kažem da sam vegan, ljudi misle da jedem samo voće i povrće"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti