Otkrivamo tajnu savršenih ćufti u paradajz sosu: Ručak koji ne smete propustiti

M. P.
M. P.  
  • 0

Ne postoji jelo koje više podseća na toplinu doma od mirisnih ćufti u paradajz sosu. Ovo klasično jelo, koje su mnogi od nas zavoleli još u detinjstvu, spaja jednostavne sastojke u savršen spoj ukusa i tekstura. Sočne mesne kuglice u bogatom, aromatičnom sosu od paradajza idealne su kako za porodični ručak, tako i za one dane kada vam je potrebno nešto utešno i domaće.

U nastavku otkrivamo provereni recept koji se lako priprema, a garantuje praznik za nepca!

Sastojci za ćufte u paradajz sosu:

  • 500 gr mešanog mlevenog mesa
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike svežeg peršuna
  • 1 jaje
  • so, biber, začini po ukusu

Sastojci za sos:

  • 50 ml ulja
  • 3 kašike brašna
  • 500 ml soka od paradajza
  • 500 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica mlevene paprike

Priprema ćufti u paradajz sosu:

Peršun, crni i beli luk iseckajte sitno i stavite u dublju posudu. Dodajte mleveno meso, jaje i začine, pa sve dobro umesite.

Rukama oblikujte ćufte i poređajte ih na tanjir, pa ih stavite u frižider.

Zagrejte tiganj i sipajte ulje, zatim dodajte brašno i pržite ga dok ne porumeni, a onda dodajte paradajz sok.

Postepeno, na srednjoj temperaturi i uz mešanje sipajte vodu, pa dodajte začine po ukusu i šećer. Šećerom regulišete kiselost paradajza, pa ga nemojte preskočiti.

Kada sos proključa, jednu po jednu kuglicu mesa spustite u tiganj. Smanjite temperaturu i ostavite sos i ćufte da se krčkaju na tihoj vatri oko 40 minuta.  Gotove ćufte u paradajz sosu poslužite uz pire krompir ili omiljenu testeninu.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Održan je prvi Plantbased Masterclass u Srbiji: Pogledajte kako su se spremali ukusni recepti

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti