
Otkrivamo tajnu savršenih ćufti u paradajz sosu: Ručak koji ne smete propustiti
Ne postoji jelo koje više podseća na toplinu doma od mirisnih ćufti u paradajz sosu. Ovo klasično jelo, koje su mnogi od nas zavoleli još u detinjstvu, spaja jednostavne sastojke u savršen spoj ukusa i tekstura. Sočne mesne kuglice u bogatom, aromatičnom sosu od paradajza idealne su kako za porodični ručak, tako i za one dane kada vam je potrebno nešto utešno i domaće.
U nastavku otkrivamo provereni recept koji se lako priprema, a garantuje praznik za nepca!
Sastojci za ćufte u paradajz sosu:
- 500 gr mešanog mlevenog mesa
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike svežeg peršuna
- 1 jaje
- so, biber, začini po ukusu
Sastojci za sos:
- 50 ml ulja
- 3 kašike brašna
- 500 ml soka od paradajza
- 500 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica mlevene paprike
Priprema ćufti u paradajz sosu:
Peršun, crni i beli luk iseckajte sitno i stavite u dublju posudu. Dodajte mleveno meso, jaje i začine, pa sve dobro umesite.
Rukama oblikujte ćufte i poređajte ih na tanjir, pa ih stavite u frižider.
Zagrejte tiganj i sipajte ulje, zatim dodajte brašno i pržite ga dok ne porumeni, a onda dodajte paradajz sok.
Postepeno, na srednjoj temperaturi i uz mešanje sipajte vodu, pa dodajte začine po ukusu i šećer. Šećerom regulišete kiselost paradajza, pa ga nemojte preskočiti.
Kada sos proključa, jednu po jednu kuglicu mesa spustite u tiganj. Smanjite temperaturu i ostavite sos i ćufte da se krčkaju na tihoj vatri oko 40 minuta. Gotove ćufte u paradajz sosu poslužite uz pire krompir ili omiljenu testeninu.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Održan je prvi Plantbased Masterclass u Srbiji: Pogledajte kako su se spremali ukusni recepti
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.