Slana pita od lisnatog testa koja osvaja na prvi zalogaj, a sprema se za 20 minuta

K. M.
K. M.  
  • 0

Za brzi ručak ili večeru predlažemo vam slanu pitu koja kombinuje krem sir sa začinskim biljem, narendanu gaudu i cherry paradajz prepolovljen i začinjen sa malo soli i bibera.

Ukusna slana pita od lisnatog testa može se ispeći za svega 20-ak minuta, posebno ako u frižideru imate kupovno testo koje ste potpuno odmrznuli.

Da biste piti dodali dodatnu aromu, poslužite je sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja i balzamiko sirćeta, dok će joj sveži listići bosiljka dati osvežavajuću notu.

Pita od lisnatog testa, sira i cherry paradajza – sastojci:

1 paket lisnatog testa

300 g cherry paradajza

200 g narendane gaude

150 g krem sira sa začinskim biljem

sveži bosiljak po želji

ekstra devičansko maslinovo ulje po želji

balzamiko sirće po želji

so i biber po ukusu

slana pita od sira i cherry paradajza Foto: Shutterstock

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 °C.

Odmrznite lisnato testo i razvucite ga u pravougaoni oblik veličine pleha u kojem ćete peći pitu. Sredinu testa lagano izbockajte viljuškom, a rubove ostavite netaknute oko 1–1,5 cm kako bi se testo lepo diglo i formiralo koricu.

Premažite krem sir po celoj dužini ispikanog testa, a preko njega pospite narendanu gaudu. Na sir rasporedite prepolovljene cherry paradajze začinjene sa malo soli i bibera.

Ovako pripremljenu pitu pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20–25 minuta, dok ne bude potpuno pečena. Pazite jer lisnato testo lako može da pregori.

Pečenu pitu poslužite sa sveže naseckanim listićima bosiljka i po želji sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja i balzamiko sirćeta.

Prijatno!

(Ona.rs/Punkufer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Održan je prvi Plantbased Masterclass u Srbiji: Pogledajte kako su se spremali ukusni recepti

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti