Domaći đuveč iz rerne: Tradicionalni recept koji svi obožavaju, vraća sećanja na bakinu kuhinju

B. P.
B. P.  
  • 0

Đuveč je jedno od onih tradicionalnih jela koje svako domaćinstvo priprema na svoj način - bogat povrćem, jednostavan za pripremu i idealan za porodični ručak. Ova aromatična kombinacija sezonskog povrća, pirinča i mesa (ili bez mesa), popularna je širom Balkana, a njegov recept je jedan od onih koji se najbrži pamti.

Sastojci za đuveč:

  • 500 g svinjskog mesa
  • 4 paradajza
  • 3 paprike
  • 1 čen belog luka
  • 2 manje glavice crnog luka, naseckanog
  • 2 srednje šargarepe
  • 1 kocka za supu
  • 2 šolje pirinča
  • vegeta
  • biber
  • 1-2 kašike aleve paprike

Priprema đuveča:

Meso izlupajte, pa naseckajte na kockice. Začinite vegetom i biberom, pa izdinstajte sa crnim lukom i šargarepom.

Dodajte papriku i beli luk, pa preklopite. Paradajz oljuštite i isecite na kockice. U činijicu razmutite kocku za supu sa jednom čašom vode i dodajte alevu papriku.

U tepsiju dodajte meso, pirinač, paradajz i prelijte vodom sa alevom paprikom i kockom za supu.

Dolijte vodu da sve može da se lepo obari dodatno u tepsiji. Prekrijte folijom i stavite u rernu da se peče oko 45 minuta na 220 stepeni. Posle ovog vremena, đuveč je spreman za konzumaciju.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovim se poslužuje Erdogan kad dođe u Srbiju: Jasmin pravi jelo koje je jedno od najboljih na svetu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti