
Domaći đuveč iz rerne: Tradicionalni recept koji svi obožavaju, vraća sećanja na bakinu kuhinju
Đuveč je jedno od onih tradicionalnih jela koje svako domaćinstvo priprema na svoj način - bogat povrćem, jednostavan za pripremu i idealan za porodični ručak. Ova aromatična kombinacija sezonskog povrća, pirinča i mesa (ili bez mesa), popularna je širom Balkana, a njegov recept je jedan od onih koji se najbrži pamti.
Sastojci za đuveč:
- 500 g svinjskog mesa
- 4 paradajza
- 3 paprike
- 1 čen belog luka
- 2 manje glavice crnog luka, naseckanog
- 2 srednje šargarepe
- 1 kocka za supu
- 2 šolje pirinča
- vegeta
- biber
- 1-2 kašike aleve paprike
Priprema đuveča:
Meso izlupajte, pa naseckajte na kockice. Začinite vegetom i biberom, pa izdinstajte sa crnim lukom i šargarepom.
Dodajte papriku i beli luk, pa preklopite. Paradajz oljuštite i isecite na kockice. U činijicu razmutite kocku za supu sa jednom čašom vode i dodajte alevu papriku.
U tepsiju dodajte meso, pirinač, paradajz i prelijte vodom sa alevom paprikom i kockom za supu.
Dolijte vodu da sve može da se lepo obari dodatno u tepsiji. Prekrijte folijom i stavite u rernu da se peče oko 45 minuta na 220 stepeni. Posle ovog vremena, đuveč je spreman za konzumaciju.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ovim se poslužuje Erdogan kad dođe u Srbiju: Jasmin pravi jelo koje je jedno od najboljih na svetu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.