Kaneloni sa mesom su jelo na koje niko ne ostaje ravnodušan: Ovaj recept morate da sačuvate

 
  • 0

Ako postoji jelo koje spaja udobnost domaće kuhinje i šarm Italije, to su kaneloni. Ove šuplje cevi od testa pretvaraju se u pravo malo remek-delo kada ih napunite bogatim filom, prelijete kremastim sosovima i zapečete u rerni dok ne dobiju zlatnu koricu. Ovaj recept sigurno neće zaboraviti jednom kada ga isprobate.

Sastojci koje ćete voleti

Kaneloni Foto:Shutterstock

Za punjenje:

  • 300 g mlevenog mesa (govedina, svinjetina ili piletina – kako volite)
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 200 g svežeg sira (ili ricotta)
  • 100 g rendanog sira (parmezan ili drugi po želji)
  • Maslinovo ulje, so, biber, origano ili bosiljak

Za bešamel sos:

  • 50 g putera
  • 50 g brašna
  • 500 ml mleka
  • So, biber i malo muškatnog oraščića

Za završnicu:

  • 1 šolja paradajz sosa
  • 100 g rendanog sira

Kako se spremaju

Kaneloni Foto:Shutterstock

Fil - Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, dodajte meso i začine, pa sve sjedinite sa sirom.

Bešamel - U drugom tiganju otopite puter, dodajte brašno, zatim mleko i kuvajte dok ne dobijete kremastu smesu. Začinite.

Kuvanje kanelona - Stavite ih u ključalu, posoljenu vodu na par minuta (prema uputstvu na pakovanju).

Punjenje - Kanelone napunite filom (najlakše je pomoću vrećice).

Slaganje - U vatrostalnu posudu stavite malo bešamela, poređajte punjene kanelone, prelijte ostatkom sosa i dodajte paradajz sos. Na vrh pospite sir.

Pečenje - 25–30 minuta na 180°C, dok ne zamirišu i dobiju zlatnu boju.

Zašto vredi sačuvati ovaj recept?

Zato što kaneloni nisu samo jelo, već doživljaj. Topli, kremasti i puni ukusa - savršeni su za porodični ručak, romantičnu večeru ili trenutke kada želite da u svoju kuhinju unesete miris Italije. I definitivno recept koji je zapisan kod svakog gurmana.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovim se poslužuje Erdogan kad dođe u Srbiju: Jasmin pravi jelo koje je jedno od najboljih na svetu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti