Torta Moskva šnit je sve što vam treba ove nedelje: Kremasta poslastica koju morate probati

B. P.
B. P.  
  • 0

Torta Moskva šnit je jedan od najpoznatijih i najomiljenijih slatkih kolača na našim prostorima. Njena bogata kombinacija čokoladnog biskvita, kreme od vanile i karakterističnog glaziranog sloja čini je savršenim izborom za svaku priliku. Njen recept je neodoljiv i pravo je vreme da se u ovoj nedelji okušate u pravljenju iste.

Sastojci za Moskva šnit tortu:

za koru:

  • 10 belanaca
  • 200 g šećera
  • 100 g mlevenog keksa
  • 150 g mlevenih badema
  • 100 g brašna

za fil:

  • 10 žumanaca
  • 100 g šećera
  • 100 g putera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 300 ml slatke pavlake
  • 150 g putera

za dekoraciju:

  • 200 ml slatke pavlake

Ostali dodaci:

  • 80 g ananasa
  • 80 g breskvi (kompot)
  • 1 tegla očišćenih višanja
  • 100 g naseckanih badema
  • 100 g badema u listićima

Priprema Moskva šnit torte:

Za pripremu kore prvo je potrebno da pomešate polovinu količine mlevenog keksa, mlevenih badema i brašna. U drugu činiju umutite pet belanaca dok ne dobijete čvrst sneg. Postepeno im dodajte šećer i mutite dok se ne sjedini. Kada završite mućenje belanaca, dodajte suve sastojke i promešajte špatulom.

Od preostale količine sastojaka za koru ponovite postupak. Kada ispečete obe kore, presecite na dva dela tako da ukupno dobijete četiri kore.

U činiji koju ćete posle staviti na paru spojte žumance i šećer i penasto ih umutite. Puter koji je odstajao na sobnoj temperaturi iseckajte, pa dodajte žumancima i kratko izmiksajte. Spojene sastojke stavite da kuvate na paru i mešajte nekih 10 minuta sve dok se ne smesa ne zgusne.

Kada se skuva, prebacite u drugu činiju da se ohladi ali je nemojte pokrivati. Kada se skroz ohladi dodajte 150 g putera i vanilin šećer pa mikserom umutite.

U posebnoj činiji umutite slatku pavlaku pa ga dodajte filu od žumanaca i dobro sjedinite.

Na tacnu na kojoj ćete poslužiti tortu stavite jednu koru i tanko premažite sloj fila. Ananas i breskve ocedite pa sitnije iseckajte i rasporedite po filu. Stavite preko drugu koru pa malo više fila. U njega stavite oceđene višnje, pa stavite treću koru. Ponovo stavite manje fila i opet rasporedite sitno iseckane braskve i ananas, a potom stavite četvrtu koru i lagano pritisnite.

Slatku pavlaku umutite i premažite celu tortu tankim slojem. Ukrasite seckanim bademima u listićima. Najbolje je da ostavite tortu preko noći da se ohladi pa sutradan isecite i poslužite.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Korejac probao kimči, tradicionalnu korejsku turšiju koji smo napravili

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti