
Torta Moskva šnit je sve što vam treba ove nedelje: Kremasta poslastica koju morate probati
Torta Moskva šnit je jedan od najpoznatijih i najomiljenijih slatkih kolača na našim prostorima. Njena bogata kombinacija čokoladnog biskvita, kreme od vanile i karakterističnog glaziranog sloja čini je savršenim izborom za svaku priliku. Njen recept je neodoljiv i pravo je vreme da se u ovoj nedelji okušate u pravljenju iste.
Sastojci za Moskva šnit tortu:
za koru:
- 10 belanaca
- 200 g šećera
- 100 g mlevenog keksa
- 150 g mlevenih badema
- 100 g brašna
za fil:
- 10 žumanaca
- 100 g šećera
- 100 g putera
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 ml slatke pavlake
- 150 g putera
za dekoraciju:
- 200 ml slatke pavlake
Ostali dodaci:
- 80 g ananasa
- 80 g breskvi (kompot)
- 1 tegla očišćenih višanja
- 100 g naseckanih badema
- 100 g badema u listićima
Priprema Moskva šnit torte:
Za pripremu kore prvo je potrebno da pomešate polovinu količine mlevenog keksa, mlevenih badema i brašna. U drugu činiju umutite pet belanaca dok ne dobijete čvrst sneg. Postepeno im dodajte šećer i mutite dok se ne sjedini. Kada završite mućenje belanaca, dodajte suve sastojke i promešajte špatulom.
Od preostale količine sastojaka za koru ponovite postupak. Kada ispečete obe kore, presecite na dva dela tako da ukupno dobijete četiri kore.
U činiji koju ćete posle staviti na paru spojte žumance i šećer i penasto ih umutite. Puter koji je odstajao na sobnoj temperaturi iseckajte, pa dodajte žumancima i kratko izmiksajte. Spojene sastojke stavite da kuvate na paru i mešajte nekih 10 minuta sve dok se ne smesa ne zgusne.
Kada se skuva, prebacite u drugu činiju da se ohladi ali je nemojte pokrivati. Kada se skroz ohladi dodajte 150 g putera i vanilin šećer pa mikserom umutite.
U posebnoj činiji umutite slatku pavlaku pa ga dodajte filu od žumanaca i dobro sjedinite.
Na tacnu na kojoj ćete poslužiti tortu stavite jednu koru i tanko premažite sloj fila. Ananas i breskve ocedite pa sitnije iseckajte i rasporedite po filu. Stavite preko drugu koru pa malo više fila. U njega stavite oceđene višnje, pa stavite treću koru. Ponovo stavite manje fila i opet rasporedite sitno iseckane braskve i ananas, a potom stavite četvrtu koru i lagano pritisnite.
Slatku pavlaku umutite i premažite celu tortu tankim slojem. Ukrasite seckanim bademima u listićima. Najbolje je da ostavite tortu preko noći da se ohladi pa sutradan isecite i poslužite.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Korejac probao kimči, tradicionalnu korejsku turšiju koji smo napravili
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.