Pita od bundeve: Savršena i sočna jesenja poslastica, tajna je u savršenom filu i hrskavim korama
Jesen je idealno vreme za mirisne poslastice, a pita od bundeve je klasik koji nikada ne izlazi iz mode. Njena kremasta i sočna tekstura čini je savršenim desertom - od porodičnog ručka do opuštenog popodnevnog uživanja uz šolju čaja ili kafe. Recept za pitu od bundeve, ili jednostavno rečeno bundevaru, lako je usvojiti i odmah će vam postati jedna od omiljenih poslastica.
Sastojci za pitu od bundeve:
- 500 g kora za pitu
- 1 kg rendane bundeve
- 200 ml jogurta
- 150 ml ulja
- 150 g griza
- 400 g šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- šećer u prahu za posipanje
Priprema pite od bundeve:
Pomešajte jogurt, ulje, griz, šećer i prašak za pecivo, pa sve lagano izmešajte varjačom. Bolje bi bilo izabrati činiju srednje veličine.
Uzmite jednu koru, premažite je sa malo fila, stavite drugu koru, ponovo stavite fil, a zatim rasporedite oko 150 grama rendane bundeve.
Ako volite cimet, pospite ga po bundevi. Urolajte pitu, premažite je preostalim filom i stavite u prethodno podmazan pleh. Na isti način utrošite preostale kore i fil. Od jednog pakovanja kora napravićete osam rolovanih pita.
Pecite na 180 stepeni dok pita ne porumeni. Isecite na komade, po želji pospite šećerom u prahu i poslužite. Pita od bundeve je spremna za jelo.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Probali smo pitu sa juga Srbije na Sajmu etno hrane i pića - prpek, propeć ili prpeć
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.