Posna slana rozen torta je kraljica predjela! Čarolija na stolu koja će osvojiti čula vaših gostiju
Uveliko smo 'zagazili' u period slava, vreme kada domaćice pronalaze idealne recepte koje će usrećiti i zadovoljiti goste. Jedna od sve češćih stvari kada je predjelo u pitanju jeste i posna slana rozen torta.
Upravo bez nje ne može da prođe ukusno predjelo, a recept nije uopšte komplikovan koliko se to čini na prvi pogled. Jednostavan je, a krajnji rezultat će vas obradovati i dodirnuti vaša čula.
Sastojci za posnu slanu rozen tortu:
- 1 pakovanje posnih slanih rozen kora
- 300 ml vode
- 1 kašičica soli
- 4 supene kašike gustina
- 200 g posnog majoneza
- 2 kašike senfa
- 100 g margarina
- 1 konzerva tunjevine
- 5 manjih šargarepa
- 5 manjih crvenih paprika
- 150 g posnog kačkavalja
- 4 komada kornišona
- 150 g zelenih maslina
- malo bibera
za fil:
- gustin
- so
- 50 ml vode
Priprema slane posne rozen torte:
Zagrejte oko 250 ml vode sve do ključanja. Za to vreme sjedinite gustin, so i vodu, pa ubacite smesu u proključalu vodu. Mešajte dok se ne dobije gust krem i ostavite da se ohladi.
Margarin penasto umutite sa majonezom i senfom, začinite i sjedinite sa skuvanim i ohlađenim gustinom.
Šargarepu oljuštite i skuvajte, pa je potom izrendajte. Papriku isecite na manje komade ili na žilijen, a kačkavalj i kornišone takođe izrendajte.
Dve kašike gustina i majoneza sjedinite sa tunjevinom.
Svaku rozen koru premažite filom pa na tu prvu stavite tunjevinu, na drugu šargarepu, na treću kornišone i na četvrtu crvenu papriku. Nastavite tako da filujete dok ne potrošite sve sastojke i zadnju koru premažite filom i pospite kačkavaljem.
Ovako pripremljenu slanu posnu rozen tortu ostavite najmanje 12 sati da se hladi u frižideru.
Posna slana rozen torta je spremna za konzumaciju.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: 2 sata, 5 slavskih kolača u isto vreme, ovo može svaka domaćica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.