• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Karfiol je moćan borac protiv raka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dokazano je da karfiol, osim hranljive vrednosti, može da detoksikuje naš sistem i jača imunološki sistem tela. Različita jedinjena prisutna u karfiolu vrlo su efikasna u prevenciji raka i smanjivanju rasta tumorskih ćelija

  • 0

Karfiol je povrće koje pripada porodici kupusa, a ova zeljasta biljka u poslednje vreme privlači pažnju istraživača zbog svojih čudotvornih moći u borbi protiv raka, uključujući tumore pluća, debelog creva, dojke, bešike i raka jajnika.

Uključite karfiol u svoju ishranu i uživajte u njegovim iznenađujućim zdravstvenim beneficijama.

Detoksikacija od kancerogenih elemenata

Karfiol sadrži sumporna jedinjenja koja vrše detoksikaciju našeg tela i tako sprečavaju pojavu raka. Elementi prisutni u karfiolu povećavaju aktivnost enzima koji su uključeni u detoksikaciju kancerogenih materija.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/satit_srihin Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/satit_srihin

Antioksidativna svojstva

Antioksidativna svojstva u karfiolu su važna tema za današnje istraživanje. Karfiol sadrži fitonutrijente, koji su dovoljno jaki da se bore protiv ćelija raka. Hranljive materije u karfiolu bogate su antioksidansima, pomoću kojih karfiol pomaže u snižavanju rizika od raka.

Vitamin C

Karfiol je bogat vitaminom C, koji može da spreči nastanak raka zbog velikog prisustva antioksidanasa. Vitamin C u karfiolu snižava rizik od oksidativnog stresa u našim ćelijama, pa time pomaže u izbegavanju raka.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Suat Eman Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Suat Eman

Magnezijum

Karfiol je bogat magnezijumom koji je važan u oksidativno-reduktivnim mehanizmima našeg tela. Magnezijum je dovoljno snažan da bi naše telo sačuvao od oksidativnog stresa, čime se sprečava rak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti