CRNA ČOKOLADA: Namirnica zdravlja i sreće
Doktori preporučuju svakodnevnu konzumaciju čokolade za kuvanje jer je bogata vitaminima i mineralima kao što su gvožđe, kalijum i magnezijum.
- Konzumiranje male količine crne čokolade ubrzava krvotok i sprečava zgrušavanje krvi. Takođe, snižava krvni pritisak i nastanak arterioskleroze. Par kockica smanjuje rizik od srčanog udara - objašnjava nutricionista Sonal Arora.
Lekari tvrde da crna čokolada dobro utiče na srce i smanjuje kardiovaskularne probleme. Zbog visokog procenta gvožđa u svom sastavu ona leči anemiju, dok magnezijum sprečava visok pritisak i dijabetes.
- Tamna čokolada sadrži i feniletilamin, hemijsku supstancu koja se luči kad smo zaljubljeni i koja nas čini srećnijima. Ova vrsta čokolade bogata je i antioksidansima, tako da ublažava znake starenja i pojavu raka - dodaje dr Arora.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
meduza
tako je..zivela cokolada..njamiiiiiii
Podelite komentar