• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Food blogerke spremale specijalitete (FOTO)

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novootvoreni beogradski restoran "Đeram" je u nedelju za blogerke koje pišu o hrani i njihove čitaoce organizovao gastronomsko druženje pod nazivom „Kuvamo i družimo se“

  • 0

Deset food blogerki iz Beograda, Novog Sada i Pančeva su imale priliku da se, prvi put na događaju ovog tipa, oprobaju u kuvanju u profesionalnoj kuhinji i uz asistenciju šefa kuhinje pripremaju svoje specijalitete za sve prisutne u restoranu.

U prijatnom ambijentu restorana, blogerke su se nakon pića dobrodošlice podelile u dve grupe i preuzele ulogu glavnog kuvara, dok je osoblje restorana ovog puta bilo u službi pomoćnika. Bez treme i pritiska, kao pravi profesionalci, blogerke su pripremale svoje specijalitete koje je šef kuhinje restorana „Đeram“ ranije odabrao.

- Ovo je prvi put da se organizuje događaj ovog tipa u nekom beogradskom restoranu. Ideja za druženje se rodila sasvim spontano, u želji da se upoznamo sa "food blogerima", družimo se i uživamo u u dobrim zalogajima, ali i da im pružimo mogućnost kuvanja u profesionalnoj kuhinji. Naši zaposleni su samo asistirali damama koje su samostalno pripremale svoje specijalitete i moram da priznam da smo prijatno iznenađeni kulinarskim umećem i brzinom kojom su spremile jako ukusna jela - rekao je Srđan Rabrenović, glavni kuvar u restoranu Đeram.

Foto: Promo Foto: Promo

Gosti restorana su imali priliku da probaju brojne specijalitete koji su mamili izgledom, ali i mirisom svežih začina koji su ubrani iz bašte restorana. U nizu nesvakidašnjih kulinarskih kreacija talentovanih "food blogerki", našla su se i iznenađenja za nepca poput letnje zelenog kapućina od graška, aromatičnih paprika punjenih krompirom, lukom i slaninom, mirisnih lepinja sa maslinama i belim lukom, neodoljivih integralnih galeta sa breskvama, raskošnih kapkejksa sa bananama i karamelom...

- Veoma prijatan ambijent, posebno bašta u kojoj smo uživali u večeri i ljubazno osoblje. Ipak, moram da izdvojim momke iz kuhinje sa kojima smo spremali hranu, i da im se zahvalim na gostoprimstvu. Drago mi je što sam bila deo ovog događaja i zahvalna sam na pruženoj mogućnosti da osetim kako je raditi sa profesionalcima - rekla je o druženju Ana Đurđević, autorka bloga „Prstohvat soli i član uredničkog tima onlajn kulinarskog magazina „Mezze“.

- Uživala sam u restoranu "Đeram" na druženju sa osobljem restorana i nas "food blogera". Jedno opušteno veče u divnom ambijentu, uz odličnu hranu i interesantne ljude. Bilo je pravo uživanje gledati šefa kuhinje Srđana i njegove pomoćnike kako barataju noževima, kako mute i pritom se odlično zabavljaju, a još sam naučila razne kuvarske cake! - rekla je Nevena, autorka bloga „Hleb & Lale.

(Promo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti