• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šećer je najveća droga našeg doba!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako je verovati jednom holandskom naučniku, svi smo mi pomalo narkomani, jer ne može da prođe dan, a da u sebe iz čiste žudnje ne unesemo “nešto slatko”

  • 0

Vodeći holandski stručnjak za ishranu i šef zdravstvene službe grada Amsterdama Pol van der Velpen zalaže se za to da se na sve slatkiše i sokove, poput upozorenja na cigaretama i alkoholu, stavi nalepnica “opasno po život!”.

On smatra da je šećer opasan narkotik čija konzumacija bi trebalo da bude zakonski regulisana.

- Gojaznost je epidemija koja zahvata sve slojeve društva i širi se poput kuge. Šećer je najopasnija droga vremena u kojem živimo. Svako ko je probao nešto slatko, poželeo je još. Čak i kad je potpuno sit! To nije slučaj s drugim namirnicama. Evo, na primer, dajte gladnoj osobi jaja. Prestaće da ih jede, čim se zasiti. Sa šećerom nije tako! - alarmira profesor.

Foto: SnowViolent.blogspot.com/ Foto: SnowViolent.blogspot.com/

On smatra da jedino rešenje predstavlja buđenje svesti pojedinacatako što će se na sve proizvode u kojima ima šećera stavljati etikete s upozorenjem da je šećer loš za zdravlje i da izaziva tešku zavisnost.

- Prehrambena industrija iskorišćava to što ljudi imaju neutaživu glad za šećerom, tako da ga stavljaju u sve živo, čak i u slana jela konzervisana na drugi način. Samim tim, kupci se nesvesno "navlače" na ove proizvode i postaju zavisni od njih. Sve zahvaljujući šećeru – tvrdi Van der Velpen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti