• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

POBACAJTE ZAČINE: Slanina je kraljica svih jela

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako možda niste ljubitelj ove masne poslastice, slanina je odličan saveznik ukusnih jela. Ljubitelji kuvanja znaju zašto, a na vama je da se u to sami uverite

  • 1

Da je slanina pravi melem za nepca pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja časopisa "Wired", koje je analiziralo preko 50.000 recepata, 900 komentara kao i popularnost jela na kulinarskim internet stranicama. Pokazalo se da je slanina jedan od favorita kada su začini i drugi dodaci jelima u pitanju, s obzirom na to da veliki broj ispitanika tvrdi kako ne postoji obrok čiji ukus ova masna poslastica ne poboljšava.

Studija je došla do saznanja da najpopularnja i ujedno najomiljenija jela sadrže slaninu, što je navelo na zaključak da je ova namirnica definitivno začin bez kojeg se ne može i koji uspešno može da zameni čak i biber i so.

Foto: morguefile.com Foto: morguefile.com

Prethodna istraživanja su otkrila fenomen zbog kojeg miris pržene slanine stvara osećaj gladi i utiče na automatsko lučenje pljuvačke u ustima. Hemijska reakcija koja se, zahvaljujući jakom mirisu, dešava u telu neodoljiva je većini ljudi, baš zbog toga je ova poslastica mnogim domaćicama, ali i profi-kuvarima, broj jedan na meniju.

(T. Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • PEDJA

    4. novembar 2013. | 12:14

    Hamburska slanina. Mmmm. :-)

    Podelite komentar