• 1

Rekli su joj da je previše gojazna za trudnoću sa trojkama: Ipak, jedne bebe nije mogla da se odrekne

Uprkos svim rizicima, par je odlučio da ne žrtvuje nijednu bebu

  • 1

Kada su budućoj majci Endži Vekling kazali da će morati da se odrekne jedne od tri bebe da bi sve bilo kako treba, osetila je da joj se svet raspada.

Endži (38) je bila presrećna kada je saznala da je ponovo u drugom stanju, a onda je usledilo još veće iznenađenje kada je na ultrazvuku saznala da očekuje trojke, prenosi "The Sun".

Ipak, njena sreća se ubrzo pretvorila u agoniju kada je otkrila da bi bilo jako rizično da nastavi sa trudnoćom sa sve tri bebe.

Ona je tada imala 139 kilograma, pa su joj doktori zbog toga kazali da je u velikom riziku od razvijanja ozbiljnog stanja u trudnoći - preeklampsije. Takođe, rečeno joj je da je u velikom riziku od visokog pritiska i dijabetesa, te da bi mogla da iskusi prevremeni porođaj, u kojem bebe ne bi preživele.

Endži i njen suprug Kris (40), koji su već imali ćerku Doti (7), bili su skrhani ovim vestima. Uprkos svim rizicima, par je odlučio da ne žrtvuje nijednu bebu i u avgustu mesecu ove godine dobili su tri zdrave bebe.

- Nisam mogla da verujem kada su me pitali da li želim da se odreknem jedne ili dve bebe. Kris i ja smo odmah rekli ne, ali nas je doktor pitao opet. Nismo bili spremni da se odreknemo nijednog našeg deteta - kazala je Endži, koja je sa suprugom pokušavala dugo da podari ćerki brata ili sestru.

Kada je bila trudna sa prvom ćerkom, Endži je i tada rečeno da je u riziku od pomenutih zdravstvenih stanja zbog svoje težine.

- Uprkos svim prognozama imala sam zdravu trudnoću - kazala je.

Kasnije tokom njene trudnoće otkrili su da trojke imaju sopstvenu posteljicu, što je značajno smanjilo rizike.

- Volela bih da su to otkrili pre nego što su odmah pitali da li želimo da se odreknemo jedne od beba - kaže Endži, koja je sa 25 nedelja starom trudnoćom jedva ustajala iz kreveta, ali su se bebe razvijale dobro, što je bilo najvažnije.

Srećom, Endži je na svet donela tri zdrave bebe i poručuje da nikada ne treba da se odreknete nade.

- Svaka žena ima pravo da bude majka, koliko god kilograma da ima - zaključila je.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba

Komentari

  • Dragana N

    6. decembar 2022. | 17:52

    E, sada ima idealnu priliku da skine kile! Tri bebe, odjednom, ja bih se istopila!

    Podelite komentar