• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Trudnoća je tekla uredno, a onda je beba rođena mrtva

J. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Njena majka kaže da su oni otpočeli temeljnu istragu bolnice Sautend

  • 0
tuga Foto: Shutterstock

Medison Gudvin, iz Sautenda u Eseksu, bila je trudna 36 nedelja kada je u januaru posetila Univerzitetsku bolnicu Sautend zbog zabrinutosti oko rasta svoje bebe.

Rečeno da joj je potreban hitan carski rez nakon što su rezultati otkrili da je u opasnosti i da je njena beba premala.

Međutim, dok je sedela u čekaonici, lekari su joj rekli da su je pomešali sa drugom trudnicom koja je imala isto ime i datum porođaja.

Drugi snimak kasnije tog dana pokazao je da njena beba normalno funkcioniše u njenom stomaku.

Medison je poslata kući i zamoljena da se vrati dva dana kasnije na još jedno skeniranje. Međutim, na tom pregledu joj je rečeno da njena beba nema otkucaje srca. Potom su je indukovali, a ona je rodila mrtvu bebu.

- Još uvek sam prilično bila u šoku, to se dogodilo tako brzo, bila je ovde, a onda odjednom je nije bilo - kaže Medison.

Njena majka Doun kaže da su oni otpočeli temeljnu istragu bolnice Sautend.

Fondacija NHS u srednjem i južnom Eseksu, koja vodi sajt, saopštila je da su započeli "potpunu istragu" o događajima i da su u "bliskom kontaktu" sa porodicom.

Mrtvorođenost, kada se beba rodi mrtva nakon šest meseci rasta u materici, javlja se u otprilike jednom na 200 rođenih u Engleskoj.

Šta je prethodilo mrtvorođenju?

U ranim fazama trudnoće, Medison je patila od teške mučnine i povraćanja i primljena je u bolnicu sa dehidracijom. Nakon što se često vraćala u bolnicu na preglede, rečeno joj je da možda ima kamenje u bubregu, a kasnije i infekciju uzrokovanu vodom.

- Nije joj bilo dobro i činilo se da niko nije imao odgovor - rekla je Daun.

Ali u decembru, kada je Medison izgubila sluzni čep, nakupljanje sluzi koja zatvara ulaz u matericu, hitno je prevezena u bolnicu Basildon, koja ima naprednije ustanove za prevremeno rođene bebe.

Čep sluzi koji obično izlazi na početku porođaja, ponekad obojen krvlju, obično ukazuje na to da grlić materice počinje da se širi. Lekari su otkrili da je njena beba manja od očekivane težine, ali da to nije bio slučaj na porođaju.

Na naknadnom pregledu u bolnici Soutend, lekari su joj dijagnostikovali streptokoku grupe B, uobičajenu infekciju koja se obično prenosi u crevima ili vagini bez simptoma. Infekcija ne zahteva lečenje sve dok porođaj ne počne, kada treba davati antibiotike kako bi se smanjio rizik od toga da je i beba dobije.

Bilo je to u januaru kada je skeniranje otkrilo da je Valentina bila u trećem percentilu težine, što znači da je mala i, kako njena porodica veruje, „u riziku“.

„Imali smo izliv podrške na mreži od prijatelja i porodice, pa čak i drugih žena koje su imale slična iskustva u bolnici Southend", rekla je Daun.

Nakon mrtvorođenja, Medison i Mateo Furijelo, njen partner, oprostili su se sa Valentinom, pre nego što je telo odneto u bolnicu Grejt Ormond strit na obdukciju.

Par sada čeka da održi sahranu svoje ćerke.

- Da je bilo više provera, više skeniranja, ovo se možda ne bi dogodilo i moja unuka bi bila ovde - rekla je Medisonina mama.

- Želimo potpunu istragu kako bismo saznali šta je pošlo po zlu i boriću se jer ih smatram nemarnim i tužću ih - iz ovoga mora proizaći nešto dobro. Nikakva kompenzacija nikada neće vratiti Valentinu, ali ako možemo da sprečimo da se ovo dešava drugim bebama, onda hoćemo - kaže ona, kako piše "Daily Mail".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu: Da li dvojezičnost utiče na razvoj govora?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba