• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rodila blizance u 22 dana razmaka, u različitim bolnicama: Jedan nije preživeo prevremeno rođenje

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Astro, koji sada ima dve godine, težio je jedva kilogram pri rođenju

  • 0
mama, blizanci Foto: Shutterstock

Ova mama je pobedila svaki rekord - rodila je blizance u razmaku od 22 dana i to u različitim bolnicama.

Kejli Dojl je zatrudnela sa blizancima u oktobru 2020, a svaki njen pregled ukazivao je na normalnu trudnoću i razvoj beba. Trudnoća je prošla bez komplikacija, sve dok nije osetila trudove 15. marta 2021.

- Bila sam svesna svih rizika koje nosi blizanačka trudnoća. Čak sam plaćala i privatne preglede jer sam bila toliko zabrinuta zbog komplikacija. Kada sam došla do 22 i po nedelje trudnoće, bukvalno, bila sam u krevetu i osetila sam najgori bol u svom životu. Nisam bila sigurna šta se dešava, pa sam otišla u toalet i tu mi je pukao vodenjak.

Hitno je prebačena u bolnicu, gde je i zadržana nekoliko dana. Ona je prvu bebu prirodnim putem rodila u 4.20 časova, 20. marta 2021. godine, 17 nedelja pre termina. Beba jedva da je težila pola kilograma.

On je bio mrtvorođen, a lekari su pretpostavili da je uzrok mogao biti krvni ugrušak u posteljici.

- Izgledao je kao normalna beba. Doktori su mi rekli nakon što sam se porodila da ne očekuju da će "blizanac dva" ​​preživeti - i verovatno će se roditi u narednih nekoliko sati.

Ali Arlov brat se nije rodio odmah. Kejline kontrakcije su prestale, a ona je poslata kući.

- Posle traume rađanja prve bebe bila sam zapanjena kada su mi rekli da mogu da idem kući. Imali smo dnevne preglede između dva porođaja. Svakog dana koji je prošao, doktor bi rekao da zaista ne može da veruje.

Neverovatno, 22 dana kasnije, Astro je rođen, 11. aprila u 4.12 ujutro, carskim rezom, a uprkos svim izgledima - preživeo je.

Lekari su odlučili da izvrše operaciju nakon što su otkrili abrupciju placente, kada se posteljica odvaja od unutrašnjeg zida materice, potencijalno lišavajući bebu kiseonika. Astro, koji sada ima dve godine, težio je jedva kilogram pri rođenju. Pretrpeo je komplikacije zbog prevremenog rođenja, uključujući otvor na srcu i retinopatiju, koja uzrokuje abnormalan rast krvnih sudova u očima.

Dve nedelje nakon što se vratila kući sa Astrom, Dojl je održala sahranu za Arla. Rekla je da je podizanje jedne bebe dok tuguje zbog druge bilo neverovatno teško.

- Kupili smo duplo sve za bebe - dva krevetića, kolica sa dva sedišta. Bilo je teško videti mame blizanaca koje sam pratila na "TikToku" kako beleže sve njihove prekretnice - izjavila je.

Ali svoju tugu je usmerila u podršku drugima, kao volonter na natalnoj intenzivnoj nezi (NICU).

- Prošla sam godinu dana obuke - i morate imati prerano rođenu bebu da biste se prijavili. Znam kako je "biti u mraku" zbog toga - posebno sa jazom između dve bebe. Kao i kako je to kada te svi pitaju gde je druga beba. Ali, iskreno, ne mogu da pomislim da radim ništa vrednije. Na kraju tunela je svetlo - zaključila je Kejli, kako prenosi "NY Post".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Majka u 50-toj, da moguće je! Legendarna srpska rukometašica Srbije poslala moćnu poruku!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba