• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Rekli su joj da ne može da rodi, pa je u 46. dobila trojke: Nije verovala predviđanjima

Vreme čitanja: oko 4 min.

Velika radost i neočekivani obrti u domu Džordžije Foster

  • 0
Trojke Foto: Pexels

Kada je imala 37 godine, Džordžiji Foster su rekli da neće moći da ima decu jer ima nerazvijenu matericu i endometriozu. Međutim, onda je ona postigla nemoguće - u 46. godini rodila je trojke.

- Pala sam u depresiju kada su mi lekari rekli da imam jedinstveni oblik materice, što su utvrdili laparaskopijom, posle čega su ustanovili da neću moći da zatrudnim - rekla je ova žena, danas mama ponosnih dečaka.

Naime, kako je ranije istakla u jednom trenutku je razmišljala o usvajanju ali pošto je bila sama i zaposlena kod drugog, šanse za to su bile veoma male. Kao utehu od svega, bežala je u posao ali joj misao o tome da se ostvari kao majka nije izlazila iz glave. Džordžija u tom trenutku još uvek nije pronašla onog pravog.

- Uvek sam privlačila one malo kritične muškarce, egomanijake i šarmere koji su bili nastrojeni kontroli i manipulaciji pa sam shvatila da jednostavno nisam dobra u biranju partnera - rekla je ona.

Ipak, posle "dijagnoze" rešila je da se upusti u sastanke koje je zakazivala preko interneta i to u Londonu u kojem je u tom trenutku živela. Nažalost, ni sa jednim nije osetila povezanost. Sa svakog dejta se vraća u još većoj depresiji pa je rešila da batali sve, piše "Kid spot".

Kada je napunila 41 godinu, najbolja prijateljica se zabrinula za nju pa ju je ohrabrila da ponovo uradi analize koje su se pokazale u suštini netačne!

- Doktor je tada potvrdio da sam imala veoma neobičan oblik materice i da bi bilo jako teško zatrudneti ali ne i nemoguće jer je u materici bilo sasvim dovoljno mesta da nosim dete - rekla je Džordžija.

S obzirom da je i dalje bila sama, doktor joj je predložio da razmisli o donoru sperme što je bila opcija koja joj do tada nije ni padala na pamet. Na kraju je prelomila - uradiće to. U konsultaciji sa roditeljima u Melburnu, koji su očajnički želeli da postanu baba i deda, donor sperme je bio jedini način za to.

- Moji roditelji su kupili čak šest bočica sperme i poslali ih u britansku kliniku za plodnost. Sve što smo znali o donoru sperme jer da je u pitanju danski lekar, da ima 27 godina i da je visok 183 centimetara.

Da bi procedura bila što uspešnija, Džordžija je započela šestomesečni kurs akupunkture i počela da pije određene čajeve.

Predviđanje

A onda joj se desilo zanimljivo predviđanje. Naime, na jednoj konferenciji o zdravom životu gde je ona držala govor o samopoštovanju, upoznala je i jednog vidovnjaka koji joj je rekao da će upoznati srodnu dušu i da će imati troje biološke dece sa njim. Ova žena isprva nije verovala u predviđanja, smejala se, ali ju je vidovnjak ubeđivao da ne treba da prestane da veruje.

Nekoliko dana kasnije, upoznala je Iana.

- Prijateljica me je pozvala na piće, ali me je prevarila. U pitanju je bila nameštaljka jer je dovela Iana koji je u tom trenutku imao 39 godina i koji se preselio u London zbog posla. Moram da priznam da sam odmah osetila privlačnost ka njemu - iskreno je rekla Džordžija.

U početku je ona oklevala da se upusti u emotivnu vezu, ali je ipak odlučila da preuzme inicijativu i pozove ga na piće. Otišli su na piće i vrlo brzo su postali nerazdvojni.

- Ubrzo je Ian počeo da spava kod mene pa je primetio čaj. Iskreno sam mu rekla kakav mi je plan. Kada smo se upoznali, nemoguće je bilo da znaš da li taj neko želi da postane roditelj. Tek posle šest nedelja sam mu rekla istinu - rekla je Džordžija.

Tužna trudnica, trudnica, uplakana trudnica, napuštena trudnica, prevarena Foto: Shutterstock

Od njega je dobila odgovor da nije razmišljao o tome da postane roditelj. Rekla mu je da želi da nastavi sa ovim "putovanjem" i da će razumeti ako on ne bude hteo da nastavi vezu. Tražio joj je tri meseca vremena da razmisli o svemu, ali ju je u tom periodu upoznao sa roditeljima.

- Njegovi roditelji su bili zaštitnički prema njemu, ali kada me je njegov otac komšijama predstavio kao snaju, shvatila sam da stvari u našoj vezi idu kako treba - rekla je Džordžija.

Posle ovoga i povratka u London, Ian joj je rekao da je spreman da postane otac. Džordžija je zatrudnela posle prve oplodnje, ali je pobacila u osmoj nedelji. Nažalost, ni druga oplodnja nije dala rezultata pa kada je sa majkom i prijateljicom otputovala na Kipar za treću oplodnju, dobili su neočekivane vesti. Naime, lekar se, na osnovu njenih godina, odlučio na tri embriona u nadi da će makar jedan dovesti do trudnoće. Na iznenađenje svih, uspela su sva tri embriona.

Džordžija je rekla da je njena trudnoća bila visokoh rizika i da je morala da leži u krevetu sve vreme. Lekar joj je preporučio, zarad boljeg ishoda situacije, da "otklone" jednu bebu, kako bi druge dve imale veću šansu da prežive i spreči šansu da se neko od njih rodi sa cerebralnom paralizom ili oštećenjem mozga. Džordžija to nije htela, želela je sve tri da zadrži.

Rodila su se tri dečaka u 34. nedelji trudnoće, hitnim carskim rezom zbog preeklampsije.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ministar Lončar: Prve godine života deteta ključne, važna podrška društva i države roditeljima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba