• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ja sam konsultant koji pomaže roditeljima o davanju imena": Neobična stvar koja je pretvorena u zanimanje

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Počelo je kao zabava još u dečijem periodu, a danas od toga zarađuje

  • 0
Beba spava Foto: Shutterstock

Jedna žena nedavno je otkrila da je odmalena volela da se bavi imenima, pa čak i kad je bila mala, sa sestrom je u svesku pisala liste imena za bebe koja im se dopadala.

Danas, kada je odrasla i zrela žena, ona o tome i dalje neprestano priča, pa čak tera i ljude oko sebe da se time bave. Ona ovaj "hobi" zove pravom meditacijom. Kada se okupi sa prijateljima ili porodicom, jedno od njenih prvih pitanja jeste "Ko je trudan? Hajde da pričamo o imenima".

Pre nekoliko godina, u novinama je videla neke članke o konsultantima za bebe i nije mogla da veruje da postoji zanimanje, baš za nju kao poručeno. S obzirom da je godinama predlagala imena prijateljima i porodici, imala je sasvim dovoljno iskustva da se ozbiljno time bavi. Tada je odlučila da pokrene sopstveni biznis - "Naming babe" u januaru 2022, kada je ona bila na porodiljskom odsustvu sa ćerkom.

Pošto je radila kao medicinska sestra, ovo joj je došlo kao hobi, pa je delila savete i preko TikTok-a, a onda je shvatila da ništa više po kući ne stiže da uradi, piše "Today".

U čemu je fora?

Osobe koje sada dobijaju decu, uglavnom su u školi imali drugare i drugarice koji dele imena, pa oni ne bi voleli da im deca imaju tako česta imena, pa zato biraju konsultanta koji zna šta je aktuelno, a šta ne. Uz to, roditelji veruju da izbor imena može dosta uticati u njihovom daljem životu.

test za trudnoću Foto: Pexels

Šta radi konsultant za ime bebe?

Budući roditelji rezervišu jedan od mojih paketa preko interneta, a onda konsultant šalje upitnik kako bi korisnici bolje razumeli dalje korake. Između ostalog, to je recimo pitanje koje je ime njima favorit, da li imaju neke nedoumice oko fonetike samog imena, da li želi da se deli na slogove. I tu ima i kratkih i dugih odgovora, a ono što ona savetuje jeste što više informacija.

Njoj u tim poslovima pomažu i knjige koje joj dodatno daju informaciju. Kada dođem do potrebnih stvari, šaljem im na mejl jer znaju da to treba da bude tajna do daljeg. Postoje neka imena koja se konsultantu ne dopadaju, ali je ona profesionalac pa predlaže sve što je u opticaju. I nijedna lista imena nije ista, jer ne traže roditelji sve isto.

Savet konsultanta jeste da prvo dobro razmisle oko imena, pa tek onda da ga angažuju, da bar imaju neku ideju u glavi. To će stvoriti manje tenzije i anksioznosti u njima.

Kaže ona da to nije monoton posao već da nosi i neku dozu dinamike.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Trudnica u osmom mesecu vežba tajlandski boks i udara za medalju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba