• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Muž Nataše Kovačević ide na "porodiljsko": Nakon dolaska drugog deteta, tata stavlja karijeru na pauzu

J. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Porodica je bogatija za još jednog člana - sina Strahinju!

  • 1
Nataša Kovačević Foto: Instagram printskrin/nacika7

Životna priča Nataše Kovačević (30), košarkašice kojoj je amputirana noga, dokaz je da je samo nebo granica kada nešto silno želite. Ona je danas, po drugi put postala mama, a nakon Sofije na svet je došao bata Strahinja.

Natašina životna borba dokazuje koliko je njen vedar pristup životu doveo do profesionalnog napretka i ostvarivanja svake želje na privatnom planu. Kao jako mlada košarkašica je 7. septembra 2013. godine zajedno sa čitavom ekipom "Đera" doživela je tešku saobraćajnu nesreću u Mađarskoj, kada su putovali na pripremni meč. U udesu su poginuli menadžer tima Peter Tapodi i trener Akoš Fuzi, a srpska košarkašica Milica Ivanović, koja je odmah pomogla Nataši bila je lakše povređena.

Kovačevićeva je s mesta nesreće prebačena u bolnicu, a onda su stigle poražavajuće vesti - zbog težine povrede amputacija je bila neminovna. Međutim, Nataša nikad nije izgubila nadu da će se ponovo vratiti na teren. Uostalom, košarka je bila nešto što je volela, disala, živela. Iako se činilo da se završila karijera jedne uspešne sportiskinje, ova mlada žena iznenadila je kompletnu javnost kada se samo dve godine nakon nesreće vratila na teren i postala inspiracija mnogima.

Nakon saobraćajne nesreće i privremenog prekida igračke karijere Nataša se posvetila humanitarnom radu. Osnovala je Fondaciju pod svojim imenom, čiji je cilj pomoć mladim sportistima i njihovo obrazovanje. Vremenom se i obrazovala, završila fakultete i stekla znanja da postane i prvi čovek ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Ovoga puta suprug uzima "porodiljsko" odsustvo

Nataša je nastavila da živi punim plućima, a onda joj je život podario osobu koja je postala njen najveći oslonac. Nataša je uplovila u vezu sa Vukom Stojakovićem, a nakon nekoliko godina usledila je i veridba. Venčali su se u martu 2022.

Iako retko kada o svom privatnom životu govori u javnosti, taj trenutak je morala da podeli sa svojim pratiocima na društvenim mrežama. Odmah su počeli da se nižu prelepi komentari i čestitke, a Nataša nije krila sreću.

Ubrzo su stigle i druge lepe vesti. Nataša je bila u drugom stanju, a u decembru 2022. godine postala je mama ćerkice kojoj je dala ime Sofija. Njen izabanik Vuk uvek je tu da joj bude najveća podrška, a sada je došlo vreme kada je njihova porodica postala bogatija za još jednog člana.

Nataša je i sama odrasla sa bratom i zna koliko je važno u životu osetiti tu vrstu povezanosti, pa joj je drago što posle devojčice dolazi dečak i što će njena deca proživeti sve ono lepo što je i ona doživela u primarnoj porodici. Ipak, u trudnoći Nataša teško da je mirovala, sa malim detetom kod kuće i obavezama u Fondaciji to i nije bilo tako izvodljivo. Ali, kako kaže, nije se plašila, uživala je u drugoj trudnoći zbog same činjenice da zna šta je sve čeka.

Ono što su se Nataša i suprug dogovorili malo ko u Srbiji radi, većinom iz neznanja da je tako nešto moguće. Posle rođenja Strahinje, suprug Vuk je taj koji će sve svoje vreme posvetiti njemu.

- Izuzetno sam ponosna na svog supruga koji će ovaj put ići na odusustvo za negu deteta, svoju karijeru staviti na pauzu i time meni omogućiti da se svom poslu vratim ranije - izjavila je Nataša u intervjuu za "Gloriju".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Željka je majka hrabrost: Rizikovala život da bi postala majka! Danima bila trudna na kiseoniku

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba

Komentari