• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Preslatko pile od vunice: Napravite sami dekorativnu igračku za Vaskrs, angažujte i svoje dete

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na isti način možete da napravite celu seriju različitih životinjica

  • 0

Ako imate malo volje i entuzijazma za pravljenje dekoracija povodom vaskršnjih praznika, predlažemo vam da se upustite u avanturu pravljenja igračkica od vunice.

Ne samo što su slatke i dekorativne, već su toliko jednostavne i zabavne za pravljenje, da će i deca uživati, ne samo u igri, već i u stvaranju nečeg zajedničkog, sa vama.

A potrebno vam je veoma malo materijala.

Ukoliko se odlučite da pravite žuto vaskršnje pile sa nama, potrebna vam je žuta vunica. Ukoliko poželite zeku - siva, medu - braon ... i tako dalje, shvatili ste poentu. Isto pravilo važi i za filc, jer vam je za pileće nogice i krestu potreban crveni ili narandžasti materijal, za zeku možete neku drugu plavu, belu, rozikastu boju... za medu bež ili belu...

Uz vunicu i filc potrebno vam je malo umeća u prstima, lepak i makaze, i dugmići za oči i kod pileta - dva štapića za nožice.

Prvo je potrebno da napravite tri žuta pom-poma. Isecite komadić vunice i stavite ga između prstiju. Potom oko četiri prsta namotajte vunicu 80 puta i potom isecite nit od klupka. Onim komadićem koji vam je između prstiju obuhvatite po sredini vunicu koju ste namotali i čvrsto vežite. Zatim isecite spojene krajeve i oblikujte pom-pom.

Ponovite postupak još dva puta.

Isecite filc u obliku kreste, obikujte jedan komadić u kljun, i spremite još dve tračice dužine oko sedam, širine oko dva centimetra za pravljenje pilećih nogica. Oblikujte svako parče filca sa jedne strane u tri kandžice, a drugu stranu, po sredini, zalepite oko štapića. Skratite i oblikujte nožice prema želji.

Spremite dugmiće za oči.

Tri žuta pom-poma zalepite tako da oblikujete telo pileta. Na vrhu, na pom-pomu koji predstavlja glavu zalepite krestu, potom kljun i dugmiće kao oči.

Na suprotnoj, donjoj strani na pom-pom zalepite noge. I eto ga!

Vaše vaskršnje pile je gotovo. Sada na isti način možete da napravite celu seriju različitih životinjica.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Napravite zajedno sa decom uskršnju dekoraciju od papirnih zeka

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica