• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napravite sami vaskršnji poklon za dete: Evo kako se prave preslatke pom-pom životinjice od vunice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako nemate ideju šta da kupite, ili ste se već dosta istrošili, predlažemo vam da napravite savršene male igračkice od ručno pravljenih pom-pom loptica

  • 0

Ostalo je još malo vremena do Vaskrsa, najradosnijeg hrišćanskog praznika koji najviše iščekuju deca.

Šarena jaja su spremna, poslednje kupovine za bogatu vaskršnju trpezu se privode kraju, stan je sređen i dekorisan, ostalo vam je još da vidite šta će "zeka da donese" dečici.

Ako nemate ideju šta da kupite, ili ste se već dosta istrošili, predlažemo vam da napravite savršene male igračkice od ručno pravljenih pom-pom loptica.

Za pravljenje malenih mekanih zeka i pilića ili bilo kojih drugih životinjica koje vas inspirišu, potrebno vam je veoma malo materijala i mrvica spretnosti. Spremite šarenu vunicu (za zeke smo koristili sivu i belu, za piliće, naravno, žutu), potom šarene papire za uši, njuškice, kreste, kljunove (zavisi šta pravite), oštre makaze i topli lepak.

Pre svega isecite jedan komadić vunice dugačak oko deset centimetra i stavite ga između srednjeg i domalog prsta, a potom na četiri prsta namotajte vunicu 80 puta, kad završite isecite nit od klupka.

Na sredini namotane vunice sada vežite u čvrst čvor onaj komadić koji ste stavili između prstiju, isecite krajeve vunice i oblikuje je u pom-pom lopticu.

Uzmite šarene papire po želji i isecite dve trakice različitih boja koje će da predstavljaju zečiju spoljašnju i unutrašnju stranu ušiju. Oblikujte trakice u zekine uši i zalepite zajedno, a potom isecite i njušku (mali krug). Zalepite uši i njuškicu na pom-pom.

Sada lepo ošišajte svoje zeke da dobiju onaj pufnasti, mekani izgled. I eto, napravili ste vaskršnju igračkicu koju možete da pravite u bojama i kombinacijama koliko vas maša nosi. Na isti način dobićete i druge životinjice.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica