Kad su depresivne, žene nose farmerke

Jedno britansko istraživanje pokazalo je da dame, kada god se osećaju deprimirano, oblače džins i jednostavnu majicu

  • 0

Iako su dame u stanju sate i sate da provedu ispred ormara isprobavajući različite modne kombinacije, naučnici su utvrdili da izbor garderobe najčešće zavisi od našeg raspoloženja.

Postoji takozvana "srećna" odeća, koju nosimo kada se dobro osećamo i koju čine odevni predmeti živih boja, dobrog kroja koji ističe figuru, izrađeni od kvalitetnih materijala.

Kada smo neraspoloženi uglavnom biramo farmerke, uz široku majicu. Ovo posebno važi za pripadnice nežnijeg pola.

- Depresivnoj osobi svejedno je kako je obučena i kako izgleda. Kada se osećaju loše, žene ne žele da privlače pažnju na sebe - objašnjava psiholog Karen Pajn.

Način na koji se oblačimo ne ostavlja samo utisak o nama na druge, već i utiče na to kako sami sebe vidimo. Žene koje se osećaju srećno i raspoloženo spremnije su da eksperimentišu s odevnim kombinacijama.

- Baš zato, kad god se osećaju depresivno, žene bi trebalo da biraju svoje “srećne” kombinacije, jer bi na taj način sebi podigle samopouzdanje i vratile osmeh na lice -savetuje Pajnova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA