"Kad žena zaćuti u braku, već je spakovala kofere": Psiholog navodi tipično ponašanje zbog kojeg se srce hladi

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Žena nikad ne odlazi preko noći, ali kad zaćuti, tad je već spakovala kofere"

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Muškarci i žene drugačije prolaze kroz raskide sa psihološkog aspekta. Uglavnom, žene počinju fazu preboljevanja dok su još uvek u vezi. Iako to nije nužno tako, najčešće počinju da se "hlade" u odnosu i kada ne ostane trag osećanja koji bi je zadržao pored odabrane osobe, tada odlučuju da je kraj.

Muškarci sa druge strane, kraj vide "nakon kraja", moglo bi se reći. Njihova dela uglavnom nadjačaju reči i misli, pa zato uglavnom prvo raskinu, pa onda preboljevaju. 

Naravno, razlozi su različiti zbog kojih neka veza dočeka kraj, ali kako objašnjava na svom "TikTok" profilu psiholog Irena Dugonjivac, žene to čine nakon određenih postupaka partnera.

- Žena nikad ne odlazi odjedom. Žena odlazi od vas svaki put kada kaže šta je povređuje, a vi to nastavite da radite. Žena odlazi od vas svaki put kada vam kaže šta voli, a vi to ne učinite. Žena odlazi od vas svaki put kada vam pet hiljada puta ponovi jedno te isto, a vi to ne registrujete.

Ne, žena nikada ne odlazi preko noći, ali kad zaćuti, već je spakovala kofere - govori psiholog.

Kako je dodatno pojasnila u komentarima, nije joj namera da generalizuje raskide ili stavi muškarca kao partnera u ulogu "uvek" krivog, već su ovo zaključci do kojih je došla na osnovu priča njenih klijenata.

Kao što je ona to učinila u opisu videa, tako ćemo i mi upitati - šta vi mislite o ovome?

(Ona.rs)