Izujedali su je otrovni pauci u dvorištu: Za nekoliko sati zatvorilo joj se grlo, otekla je u licu i rukama

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Na trenutak se uplela u mrežu, kada je osetila ujede

Džesika Rodž je samohrana majka troje dece iza Džordžije, koja šalje apel upozorenja zbog teškog stanja u kom se nalazi zbog ujeda otrovnih paukova.

Naime, Džesika je prvog jula odlučila da počisti "zaboravljene" delove dvorišta. Uzela je metlu i krenula da uklanja paučine koje već neko vreme stoje, kada se ubrzo upetljala u jednu.

- Čistila sam i odjednom sam se našla upetljana u mrežu pauka, a onda sam osetila ubod kod oka. Znala sam da me je pauk ujeo, a onda sam videla i po sebi nekoliko paukova - rekla je ona, prenosi "Wsaz".

Za manje od 24 sata hitno je prevezena u bolnicu, jer joj je lice celo oteklo, kao i ruke, ali i ono što je bilo najviše zabrinjavajuće - grlo joj se zatvoralo i oticalo, te nije mogla da diše. 

Foto: Shutterstock

Ispostavilo se da su je izujedali pauci samotnjaci, kako ih nazivaju ovde. Ovi paukovi su otrovni i mahom nastanjuju SAD, ali i ih ima i u Evropi.

Mogu se prepoznati po svojoj braon boji, dugim nogama i tamnoj šari na telu, koja liči na violinu.

Otrov koji nose može biti dovoljno jak da ubije, ali je srećom Džesika preživala. I dalje je u bolnici, a trenutno njeni najbliži prikupljaju novac za nju. I dalje ima osip na rukama, a oko joj se i dalje oporavlja.

(Ona.rs)