"Imala sam 5 spontanih pobačaja, trudna sam ponovo i nadam se da je moja noćna mora gotova"

M. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Majkama koje su doživele pobačaje i gubitak novorođene bebe, želi da poruči jedno

Foto: Jam Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Nažalost, komplikacije se dešavaju u toku trudnoće i surova realnost jeste da je gubitak deteta moguć u toku istih. Međutim, te stvari koje pogode buduće roditelje u toku silne radosti, spremanja doma za dan kada će porodični život početi, svedu se na stavljen akcenat na samu komplikaciju. I jasno je koliko je važno da se o tome govori kako bi se možda nekome ne bi isto dogodilo, ali je isto toliko važno govoriti o bolu i psihičkoj snazi da se od toga majka oporavi. 

Liza Peruči ima 37 godina i odmalena je sanjala da postane mama. Ali, nažalost, imala je pet spontanih pobačaja i izgubila je svoju bebu koju su smatrali malim čudom. Liza je izrazila veliku želju da pomogne drugima da shvate da postoji život nakon gubitka, podelivši svoju priču sa svetom.

Kako tvrdi, pet "traumatičnih" pobačaja lekari nisu mogli da objasne. Ali, nije odustajala i rešila je da pokuša ponovo. Rodila je malog Horhea, koji je težio nešto više od 500 grama. Nedonošče je nažalost izgubilo borbu sa više infekcija, nakon čega je Liza mislila da joj jednostavno nije namenjeno da bude mama. 

Foto: Jam Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

- Pomislila sam u sebi da možda nije suđeno da imam decu. Bez obzira koliko sam molila Horhea da nastavi da se bori, bio je toliko slab da je morao da dobija sedativ. Pluća su mu bila toliko oštećena da nije mogao da diše sa respiratorom. Kada mi je doktor rekao da je malo verovatno da će preživeti, odbila sam da čujem. Rekla sam da ću učiniti sve što mogu - ali onda sam bila primorana da se suočim sa stvarnošću - rekla je Liza, prenosi "NeedtoKnow".

Lisa kaže da je to bio "najgori bol koji se može zamisliti". U pokušaju da pomogne drugim mamama koje se bore sa gubitkom, ona deli svoju priču. Sada želi da širi poruku da postoji život nakon takve nesreće - posebno jer je sada ponovo trudna sa bebom koja treba da se rodi u oktobru ove godine.

- Rekla sam seebi da počinjem ispočetka i to mi je pomoglo da nastavim dalje. Preselila sam se na selo sa svoja dva ljubimca i živim miran život, a i dalje imam obaveze i ispunjene dane. Snaga da ovo prebrodim podsetila me je da, bez obzira koliko stvari budu teške, morate samo da idete napred. Nervozna sam zbog budućnosti, ali znam da će njegov mlađi brat ili sestra odrasti znajući sve o njemu (Horheu). Konačno sam u miru i nadam se da je i moja mala beba - rekla je.

(Ona.rs)