• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Buduća mama (25) se žalila na glavobolju, a doktori joj rekli da se odmara: Ishod je poražavajući

N. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njena porodica ovaj tužan ishod naziva "medicinskom misterijom"

  • 0
porođaj Foto: Shutterstock

Dvadesetpetogodišnju Oliviju Harlou je pronašao u nesvesti njen partner, samo nekoliko dana nakon što je izgubila ćerkicu Adelinu. Fit, zdrava žena je hitno prevezena u bolnicu gde su joj lekari pronašli tumore svuda po mozgu.

Njena porodica je tada bila primorana da donese odluku i "isključi je" sa aparata koji su je održavali u životu.

Nekoliko nedelja ranije, kada je Olivija bila trudna 34 nedelje, otišla je u bolnicu trpeći glavobolje i zamagljen vid. Rečeno joj je da ide kući i odmori se, jer su rezultati skeniranja bili uredni.

Međutim, samo nekoliko dana kasnije, vratila se u bolnicu i rekla lekarima da se još uvek ne oseća dobro i da pati od intenzivnih glavobolja.

Stefani Harlou, Olivijina snaja, rekla je da je dve nedelje kasnije buduća mama shvatila da se Adelina ne pomera u njenom stomaku i da je 16. juna žurno vraćena u bolnicu, ali je devojčica, nažalost, preminula.

Dvadeset i pet dana kasnije, Olivija je preminula. Njena porodica još uvek nema odgovore kako je,  za samo tri nedelje razlike, zdrava žena dobila količinu tumora u mozgu koji su je koštali života, prenosi "TheSun".

Kako prepoznati?

Tumor mozga je masa ili kvržica u mozgu koja nastaje kada se moždane ćelije dele i rastu na nekontrolisan način. Tumori mozga se ocenjuju prema tome koliko brzo rastu i kolika je verovatnoća da će ponovo narasti nakon lečenja. Tumori 1. i 2. stepena su niskog stepena, a tumori 3. i 4. visokog stepena.

Postoje dva glavna tipa tumora mozga: nekancerozni (benigni) tumori mozga - oni su niskog stepena (stepen 1 ​​ili 2), što znači da rastu sporo i manja je verovatnoća da će se vratiti nakon lečenja; kancerozni (maligni) tumori mozga su visokog stepena (stepen 3 ili 4) i ili počinju u mozgu (primarni tumori) ili se šire u mozak sa drugih mesta (sekundarni tumori).

mozak skener rak  mozga Foto: Shutterstock

Simptomi tumora na mozgu variraju u zavisnosti od toga koji je deo zahvaćen. Uobičajeni simptomi uključuju:

  • glavobolje
  • epi napade
  • uporna mučnina
  • povraćanje
  • pospanost
  • promene u pamćenju
  • promene u ponašanju i ličnosti
  • problemi sa vidom ili govorom

Obratite se lekaru opšte prakse ako imate ove vrste simptoma, posebno ako imate glavobolju koja se čini drugačije od tipa glavobolje koju obično dobijate ili ako se glavobolje pogoršavaju. Ako lekar opšte prakse ne može da identifikuje verovatni uzrok vaših simptoma, može vas uputiti kod lekara specijaliste za mozak i nervni sistem (neurologa) radi dalje procene i testova, kao što je skeniranje mozga.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vežbe protiv bolova u vratu i glavobolje: Odlične su za sve one koji dugo sede

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje