"Jela sam suve šljive mesec dana svako jutro pre doručka i evo šta mi se dogodilo"

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna žena je podelila svoje iskustvo

Foto: Shutterstock

Suvo voće je jako zdravo, a kada je reč o suvim šljivama poznato je da poboljšavaju varenje i da su dobre za digestivni trakt. Međutim, koliko god da su zdrave, kao i "obične" šljive ne bi trebalo jesti u neograničenim količinama, ali jedna žena je napravila eksperiment.

Odlučila je da mesec dana jede suve šljive pre doručka i došla je do jednog zaključka, odnosno do rezultata.

Ova žena je dodavala kašiku suvih šljiva u proteinski šejk svako jutro tokom mesec dana. Kada je posle ovog perioda stala na vagu, videla je neverovatne rezultate.

Njoj je pomoglo u problemima gastrointestinalnog trakta i problema sa kostima. Konzumiranje jedne do dve suve šljive na dan, pomoglo joj je da održi ove probleme pod kontrolom i redovno pražnjene creva. Interesantno, pomoglo joj je da se reši dosadnih hemoroida, kao i novu pojavu istih.

Ono što joj je možda i najvžanije bilo jeste da je počela da gubi na težini, a pomogle su joj i da se ne prejeda, kao i da ne jede nezdravu hranu i održi optimalnu težinu. Naglašava ona da je ipak najpametnije biti umeren u svemu, pa i u konzumaciji suvih šljiva.

Benefiti suvih šljiva

Prema istraživanjima, suve šljive su bogat izvor dijetalnih vlakana koja nam pomažu da se duže osećamo sitim posle jela, piše "Saturn health". Osim toga, dobre su za opstipaciju i nemaju masti ni holesterol.

  • Pomažu u mršavljenju
  • Povećavaju energiju
  • Održava nivo šećera u krvi pod kontrolom
  • Smanjuju rizik od srčanih oboljenja
  • Održavaju zdravlje probave
  • Čuvaju kosti
  • Mogu uticati na smanjenje krvnog pritiska
  • Smanjuje upale tela
  • Dobar su izvor kalijuma i mangana
  • Osigurava udravlje očiju zbog beta karotena u sebi
  • Pomaže u izgradnji mišića
  • Dobar su izvor gvožda što pogoduje anemičnim osobama
  • Kontrolišu telesnu težinu

(Ona.rs)