"Mislila sam da mi je noga crvena od hidrantne kreme, a istina je bila gora": Sada Džesika živi drugi život

B. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako je uvek vodila zdrav život, nije mogla da zamisli da bude bolesna

Foto: Shutterstock

Džesika Hamersli (27), iz Eseksa, primetila je crvenu mrlju na levoj potkolenici koja je stalno nestajala i vraćala se tokom godinu dana i koja je na kraju dovela do ekcema.

Govorila je da mrlja vruća na dodir i da je pulsirala, ali da je verovala da će da se povuče kao i svaki put. Mislila je da je to zbog hidrantne kreme koju je koristila, dok je njen lekar mislio da je to možda povezano sa njenom kontraceptivnom pilulom. Nažalost, istina je bila mnogo gora.

- Ponekad koristim parfimisanu hidratantnu kremu. Iskreno, tada nisam mislila ništa ozbiljno o ​​tome. Mislila sam da je možda u pitanju buktinja na nozi ili da sam se ogrebala dok sam se brijala. Nisam pomislila na rak. Osip na nozi mi je bukvalno spasio život - rekla je Džesika, prenosi "Mirror" i dodajući da niti puši niti pije, bila je sasvim zdrava i nije mogla ni da zamisli da boluje od raka.

Mali osip je bio bizaran znak upozorenja da joj se u grudima krije kancerogen tumor koji joj je 'slomio' srce čak i u toku veridbe.

Tek kada ju je njen verenik Vilijam Veber (25) naterao da proveri crvenu mrlju, ona je otišla kod lekara opšte prakse koji je mislio da bi osip mogao biti povezan sa njenom kontraceptivnom pilulom. Džesika je probala drugu pilulu, ali njen osip nije nestao, pa je u oktobru 2023. dobila rendgenski snimak, koji je otkrio da ima neku masu na grudima.

Tokom narednih nekoliko meseci Džesika je imala višestruke biopsije da bi pokušala da ustanovi o čemu se radi i na kraju je podvrgnuta operaciji grudii kako bi se uklonila masa za testiranje.

U februaru joj je dijagnostikovan Hodžkinov limfom stadijuma 2A i lekari su joj rekli da je rastao najmanje šest meseci, ako ne i godinu dana. Njen snimak u martu pokazao je da je masa na njenim grudima bila veća od 2,5 centimetra što joj je slomilo srce čak i dok je Vilijam zaprosio.

Srećom, posle agresivnog kursa hemoterapije na proleće, Džesiki je od avgusta proglašeno mirno stanje, odnosno da se otarasila raka i sada deli svoju priču kako bi pozvala sve koji imaju slične simptome da ih provere.

(Ona.rs)