Uspela je da najvećeg ljubavnika pretvori u luzera: Varala ga sa svim kolegama, a on je voleo do groba

J. V.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Legendarna ljubavna priča Gardnerove i njenog famoznog ljubavnika Frenka Sinatre počela je sa velikim praskom

Foto: Profimedia/Entertainment Pictures

Još dok je bila veoma mlada, bilo je jasno da je pred Avom Gardner velika slava i da će joj je u najvećoj meri doneti njena nestvarna lepota. Kada je imala svega 18 godina, pravnik jednog čuvenog lanca bioskopa je u izlogu fotografske radnje video Avin portret koji je dve godine ranije napravio njen zet Lari. Ova fotografija stigla je do čuvene filmske kompanije Metro Goldvin Majer, koja je ubrzo ponudila mladoj lepotici iz gradića Brogdena ugovor.

Gotovo preko noći, odustala je od koledža i od skromne devojke iz Severne Karoline postala filmska zvezda.

Čim je stigla u Los Anđeles, Ava je upoznala slavnog Mikija Runija, kojem se ubrzo, 1942. godine, zaklela na večnu ljubav. Brak je, međutim, potrajao svega godinu dana, a završio se uz mnogo neprijatnosti - glumac je pričao po Holivudu kakva je Ava u krevetu, a ona je uvek odgovarala: "Pa, on je možda i uživao u seksu, ali nebesa znaju da ja nisam".

Nedugo nakon razvoda udala se za džez muzičara Artija Šoua, s kojim je imala još lošiji brak, a u tom periodu se propila i potražila pomoć psihoterapeuta zbog brojnih problema.

Ispostavilo se da ju je velika ljubav tek čekala, a Ava ju je pronašla u legendarnom Frenku Sinatri.

Foto: The Hollywood Archive / Avalon / Profimedia

Stras i prevare, ali i ljubav do groba

Legendarna ljubavna priča Gardnerove i njenog famoznog ljubavnika Frenka Sinatre počela je sa velikim praskom. U jesen 1949. veoma oženjeni i veoma pijani Sinatra ubedio je jednako pijanu Avu da sa njim napusti zabavu u Palm Springsu koju je priredio šef studija Deril Zanuk.

Pohitali su u noć i nastavili da se voze sve dok nisu stigli do tihog grada Indio u kome je Sinatra izvadio dva pištolja i počeo da puca na ulična svetla. Oduševljena Ava mu se pridružila i pucala kroz izlog gvožđare.

Noć je završena tako što su ih naoružani policajci odveli u stanicu, dok im studio nije platio kauciju. Kada je Gardnerova konačno stigla kući, zatekla je svoju sestru Bapi kako doručkuje.

Ava joj je rekla da je izašla sa Frenkom Sinatrom i da su se divno proveli.

Najpopularniji pevač i glumac svoje ere bio je oženjen Nensi Sinatrom kada su se 1950. godine pojavile glasine o tome da je viđen na romantičnoj večeri s Avom Gardner. U tom trenutku oni su već mesecima bili srećno zaljubljeni, ali niko nije očekivao da će ova ljubav biti išta više od još jedne Sinatrine vanbračne avanture.

U početku mu nije verovala da će zbog nje ostaviti ženu, ali Frank je zaista ostavio Nensi. Navodno je Avu doveo pred Nensi da bi se Ava sama uverila da je zaista zatražio razvod braka.

Ava i Frenk venčali su se 1951, kada je ona imala 28, a on 35 godina.

Za Sinatrom je bila luda, ali ga je svejedno varala, pogotovo na poslovnim putovanjima. Ava nije volela samoću nikako, a navodno je spavala i sa rediteljima, tehničarima i brojnim članovima sa seta. Veliki zavodnik bio je i Sinatra. Ipak, Frenk se bojao da će izgubiti Avu, a živcirali su ga svi muškarci s kojima je radila.

- Bacali su stvari jedno drugom kroz prozor, vrištali jedno na drugo, sve zbog ljubomore - pričali su njihovi poznanici.

Razišli su se zbog njihovih karijera

Ava je bila na vrhuncu slave, a Sinatra je postajao sve ljubomorniji. Gardner je odlučila da se razvede, a on je zbog toga pokušao suicid. Ava ga nije čak ni posetila u bolnici, nije je zanimao više. Nakon razvoda 1957. Ava je rekla:

- Nikad nisam bila srećnija nego kad sam bila u braku s Frankom. Da se ponovno udajem, udala bih se samo za njega. Da sam htela da ga delim s drugim ženama, bili bismo srećni - piše "Daily Mail".

Ostali su u dobrim odnosima nakon razvoda.

Ava je preminula 1990, a Frenk 1998. Nikad nije prebolio Avinu smrt, rekla je Frenkova ćerka.

(Ona.rs)