Da li prvo stavljate ulje ili sirće u kupus salatu? Nije svejedno jer tako čuvamo vitamine

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Sledeći put kada budete pravili salatu, setite se ovog saveta

Foto: Shutterstock/Kiian Oksana

Kupus salata je uvek dobar izbor kao prilog mnogim jelima. Može se kombinovati gotovo sa svim obrocima, a posebno nam prija kada je jedemo sa pečenjem. Ipak, sigurno je da niste nikad razmišljali o tome kojim redosledom sipate ulje i sirće u nju.

Ima velike razlike i nije svejedno.

Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka, objasnio je u čemu je caka i zašto bi trebalo da naredni put obratite pažnju. Po njegovom savetu, prvo bi trebalo da dodamo ulje jer će ono da zatvori tamo gde je seckan kupus da nam ne idu vitamini.

- Da je drugačiji slučaj, da smo prvo stavili sirće, onda to ne bi valjalo - rekao je on.

(Ona.rs)