Da li slaninu pre prženja treba da isperete pod mlazom vode?
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Komadi mesa mogu često na sebi sadržati tragove krvi
Foto: Shutterstock
Mnogi od nas, kada spremaju slaninu za prženje ili bilo koju drugu vrstu mesa, operu taj komad pod mlazom vode. Često se dešava da se na komadima mesa zadrži i pokoji trag krvi, pa je to zapravo pranja.
Međutim, kada je reč o slanini, to nije potrebno raditi.
Dijetetičarka Čelsi Edvards iz Alabame je jasna u ovom odgovoru.
- Slaninu ne treba da ispirate pre prženja ili bilo kakvog tretiranja. Sve bakterije koje bi mogle da budu prisutne na njoj, biće ubijene tokom kuvanja, a ukoliko je isperete pod mlazom vode, može završiti u vašoj sudoperi ili čak oko nje - kaže ona, piše "Southern living".
Uz to, njeno ispiranje neće doprineti poboljšanju slanine.
(Ona.rs)