Da li slaninu pre prženja treba da isperete pod mlazom vode?

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Komadi mesa mogu često na sebi sadržati tragove krvi

Foto: Shutterstock

Mnogi od nas, kada spremaju slaninu za prženje ili bilo koju drugu vrstu mesa, operu taj komad pod mlazom vode. Često se dešava da se na komadima mesa zadrži i pokoji trag krvi, pa je to zapravo pranja.

Međutim, kada je reč o slanini, to nije potrebno raditi.

Dijetetičarka Čelsi Edvards iz Alabame je jasna u ovom odgovoru.

- Slaninu ne treba da ispirate pre prženja ili bilo kakvog tretiranja. Sve bakterije koje bi mogle da budu prisutne na njoj, biće ubijene tokom kuvanja, a ukoliko je isperete pod mlazom vode, može završiti u vašoj sudoperi ili čak oko nje - kaže ona, piše "Southern living".

Uz to, njeno ispiranje neće doprineti poboljšanju slanine.

(Ona.rs)