Žena sa bradom voli svoje nesavršenosti uprkos komentarima: Stalno joj prilaze, ali joj to ne smeta

B. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Ono što je očigledno jeste da izaziva mnogo pažnje

Savo Mginki (26) iz Johanezburga je odmalena bila na stubu kritika kod prijatelja i društva generalno. Kada je imala 16 godina, primetila je kod sebe nešto veću količinu dlaka na telu.

Nju su maltretirali jer je oduvek imala gustu bradu i brkove i bilo joj je teško da prihvati da je drugačija od ostalih.

- Primetila sam više kose sa strane obraza i baš je bilo primetno jer sam svetlije puti. Kada sam imala 18 godina, počeli su zalisci da mi se vide, kao i brkovi i brada - rekla je Savo, koja je već u 21. godini imala punu gustinu brade, piše "Mirror".

Međutim, ona je posle godina maltretiranja prihvatila sebe i ne samo da je prihvatila već je i rekla da voli svoju nesavršenost, a ne brije se jer i njen muž to voli.

Savo se umorila od standarda lepote, pa je zato rešila da prihvati sebe takvu kakva jeste, a to je podrazumevalo da prihvati da ima dlake na licu i da prima čudne poglede stranaca.

- Muž mi je rekao da zapravo treba da puštam dlake na licu jer ne vidi ništa čudno u tome. To je moje telo. U početku, kada smo izlazili, nije znao kako da me obraduje izlaskom jer, ako nisam obrijala bradu i dlake sa lica, morali bismo da uzmemo hranu za poneti i jedemo je kod kuće. Sada se osećam potpuno normalno u vezi s tim - rekla je Savo.

Sada je ona navikla da prima razne komentare, ali se oseća potpuno rasterećeno od toga jer se pored supruga oseća prirodno.

- Neki mi prilaze i daju komplimente da sam lepa i jedinstvena, a neki su spremni i da me "počaste" pogrdnim rečima. Definitivno je da mnogo pažnje izazivam - kaže Savo.

Odlučna je Savo da da podršku svim ženama koje imaju nešto više dlaka na telu - treba da se izbore sa svojim izgledom.

(Ona.rs)