Maja Ognjenović ovako neguje svoju kosu: Uz samo nekoliko sastojaka napravite istu masku, za malo para

J. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Uz pomoć saveta na internetu i jedne apotekarke otkrila je odličnu masku

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Maja Ognjenović proslavila je 6. avgusta jubilarni 40. rođendan i oproštajnim govorom dirnula mnoge.

Posle 22 godine u dresu nacionalnog tima sa kojim je osvojila sijaset medlaja, jedna od najboljih srpskih odbojkašica ikada u suzama poručila da je kraj - nakon što su naše devojke ispale sa OI.

Lepa Maja oličenje je dame, prirodne i negovane žene, a uz samo nekoliko jeftinih i prirodnih sastojaka i vi možete postići da kosa blista poput njene.

Još pre nekoliko godina otkrila je u čemu je tajna.

- Koristim veoma blage kupke za telo, a za lice gel koji mi je preporučio dermatolog. Ranije sam mleko za telo birala po mirisu i pakovanju, ali sam letos zbog pada imuniteta dobila alergiju, tako da sada i telo mažem preparatom koji mi je lekar preporučio - rekla je ona u razgovoru za magazin "Hello".

- To je moja osnovna nega, a za neke veće stvari kao što su pilinzi, maske ili dubinsko pranje kose, volim da odem u salon kada sam u Beogradu, dok u inostranstvu ne posećujem salone zbog previsokih cena, a i to je vreme kada se odmaram od tretmana. Recimo, u sezoni nikada ne feniram kosu, što mi jako prija, a trudim se da što češće stavljam pakovanje koje sama pravim - dodala je slavna sportistkinja.

Uz pomoć saveta na internetu i jedne apotekarke otkrila je odličnu masku koja se pravi od ulja koprive, AD kapi, pantenol rastvora i ricinusovog ulja. Sve te sastojke pomeša u flašicu sa pumpicom i naprska na kosu pre treninga. Posle dva sata ispere dečjim ili šamponom od koprive. To je pakovanje za oporavak i brži rast kose i njoj daje rezultate.

- Ranije sam za tu svrhu kupovala mnoge skupe preparate i nijedan nije bio delotvoran - rekla je Maja.

Evo kako da same napravite ono što Maji Ognjenović spasava kosu

Sastojci:

  • litarsko pakovanje šampona od koprive
  • bočica AD kapi na vodenoj bazi
  • 30 ml uljanih kapi koprive
  • 50 ml ulja ricinusa
  • 100 ml pantenol rastvora
  • 2 ampule B vitamina

Iz litarskog pakovanja šampona odvojite 250 mililitara i preručite ih u drugu bočicu. U litarsku bocu potom sipajte AD kapi, uljane kapi koprive, ulje ricinusa, pantenol rastvor i sadržaj ampula B vitamina. Zatvorite bocu i sve dobro promućkajte da se dodati sastojci sjedine sa šamponom.

(Ona.rs/Hello)