Objavljen spisak poznatih koji su bili na jezivim žurkama optuženog repera: Grabile su se za ulaz, a sada ćute

M. P.
Vreme čitanja: oko 5 min.

Obratio se čak i deci

Foto: APEX / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Pojavio se novi video na kome Šon Kombs, poznatiji kao (P) Didi ili Paf Dedi, govori gostima na jednoj od svojih legendarnih "Belih žirki" u Hemptonsu da je vreme da deca odu kući i da počne prava zabava.

Snimak je ekskluzivno objavio portal "DailyMail", a na njemu se jasno vidi reper kako se, po njegovom dres-kodu belog stajlinga, obraća gostima i najavljuje početak "lude žurke".

Sa šampanjcem u ruci stoji na balkonu vile, a pored toga što opisuje da su njegove žurke u znak "proslavljanja života", u jednom trenutku se obratio i deci.

- Sve smo vas nahranili, dali smo vam piće, sada je vreme da uživate u životu. Ovo je proslava života. Ovo je prava "Bela žurka". Deci je preostalo sat vremena, a onda ova stvar se pretvara u nešto na šta ćete, kada ostarite, svi poželjeti da dođete… pa hajde da počnemo da se zabavljamo, sklonimo decu. Sve je dobro.

U redu DJ, hajde da udarimo to. Hajde da to uradimo - rekao je reper u snimku.

Nemoguće je danas, nakon velikih i jezivih otkrića, čuti ove njegove reči, a da u njima ne primetite zlokobnu uvertiru u onu vrstu razvrata zbog koje je reper optužen za niz gnusnih zločina i držan bez kaucije i pod oštrom prismotrom zbog njegovih pretnji da će izvršiti samoubistvo u  pritvorskom centru u Bruklinu.

Didijevo ime će zauvek biti ukaljano optužbama sa kojima se sada suočava - za seksualno nasilje, otmicu i posedovanje vatrenog oružja – i otkrića o seksualnim "grupnim činovima" koji su navodno trajali danima i otišli do te mere da učesnike – često radnice koje pružaju seksualna zadovoljstva – šalju da se rehidriraju infuzijama nakon toga.

Ali u to vreme, pre nego što je optužen za vođenje zločinačkog poduhvata i smatran pretnjom po društvo i pravdu, poznate ličnosti su se grabile i tražile poziv na Didijeve "Bele" zabave koje su definisale eru održane u njegovom domu u Ist Hemptonu između 1998. i 2009.

Ko su ličnosti koje su očajnički želele na ove žurke, a sada ćute o njegovom hapšenju?

Slike koje je ekskluzivno dobio ovaj portal prikazuju blistavu listu gostiju. Sva velika imena u filmskoj i mutičkoj industriji, a koji su prisustvovali ovim žurkama, zanemeli su kada je uhapšen reper u Njujorku. Među retkim osobama koje je iznela svoje mišljenje jasno i glasno je - Keša. Pevačica je čak i promenila prvu rečenicu iz teksta njenog najvećeg hita iz ranih dvehiljaditih "Tik Tok", u psovku upućenu reperu i time ostavila trag i pokazala na čijoj je strani. Ali ostali? Izgleda da su druga posla - preča.

Pa, da pređemo na listu nasmejanih lica sa žurki koje je ovaj čovek organizovao.

Među njima je i Dženifer Lopez, koja je slavno izlazila sa Didijem između 1999. i 2001. i bila na više od jedne od zabave. Na slikama ona pokazuje širok osmeh sa svojim tadašnjim dečkom, sada optuženim serijskim predatorom.

I Paris Hilton je bila redovna gošća koja je prisustvovala ovim zabavama, a i ovoj, održanoj sedmog septembra 1998. godine, koju je opisala kao "ikoničnu". Tu su i Hauard Stern, Keli Ozborn, Areta Frenklin, Leonardo Dikaprio, Marta Stjuart, Džej Zi i Bijonse, Maraja Keri i suprug Nik Kenon,  par Tomi Li i Pamela Anderson, mlada Kim Kardašijan... zaista se svako našao tamo, i to - ponosno.

Foto: Profimedia/AFP/Geoff Robins

Potresno, tamo je i Didijeva bivša Kim Porter, majka troje Didijeve dece, koja je umrla 2018. u 47. godini. Na nekim snimcima ona sedi pored Didija, smeška se sa njihovim blizancima D'Lilom i Džesi Džejms Kombs u krilu. U njenom držanju i izgledu nema nagoveštaja o nasilnom zlostavljanju koje je navodno pretrpela od Didijevih ruku, što je izloženo u novim memoarima, "In Kim's Words", koji su objavili navodne zapise iz časopisa koje je Porter ostavila za sobom.

I, iako nema nagoveštaja da su poznate ličnosti koje su prisustvovale zabavama bile umešane u bilo koju od Didijevih ilegalnih aktivnosti, kada su deca otišla kući, stvari su postale divlje. Na slikama snimljenim na Didijevoj pretposlednjoj zabavi 2008. godine, oskudno odevene, polugole devojke plivaju u bazenu, a na većini fotografija, dele prisnost poljupcima, dok ih polivaju skupim šampanjcima.

Foto: Profimedia/Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial

Podela po nivoima: Od "obične" žurke do "sobe pakla"

Prema bivšem insajderu muzičke industrije Tomu Svupu, koji je ispričao svoja sećanja na ove žurke,  zabave su podeljene u različite nivoe pristupa.

Postojao je "opšti prijem", a zatim niz slojeva koji se završavao ulaskom u unutrašnje prostorije, gde se odvijala "prava" zabava. To je navodno uključivalo seksualno ponižavanje muških i ženskih gostiju uz obećanje o ugovorima, o pločama ili novcu. Svup i drugi su govorili o drogama koje su bile prisutne – ekstazi, kokain – koje su ušmrkane sa svih vrsta površina, uključujući tela gostiju. Kada je prvi put prisustvovao zabavi, Svup ju je opisao kao "stvarnost koja bode oči".

U razgovoru sa Oprom 2006. godine, Didi je rekao da je namera prve "Bele žurke" bila da integriše hip-hop u slojeve megabogataša, da pronađe tačku koja spaja oba sveta.

- Želeo sam svima da skinem imidž i stavim nas sve u istu boju i na isti nivo - rekao je.

Kako Svup navodi, ovo je bio dokaz moći reperu.

U jednom trenutku, našavši se u istoj prostoriji sa Didijem, Svup navodi da je Didi rekao mladom umetniku da izvede seksualni čin na svom telohranitelju u zamenu za 100.000 dolara i ugovor za ploču, pre nego što je tvrdio da je to bila šala kada je mladić bio na korak do pristanka.

Svup se priseća da je Didi koristio svoju moć reči i manipulacije koje odražavaju pretnju sadržanu u dugačkoj krivičnoj prijavi koja je otkrivena u utorak.

Jezivo, Svup je tvrdio da mu je Didi rekao:

- Mogu bilo koga da nateram da radi bilo šta, jer je ovaj život ono što žele, a ja imam ključeve od dvorca - priseća se Svup njegovih jezivih reči.

Svup je napustio žurku razmišljajući o tome šta se dešava tamo. Tako rekao je sledeće:

- Pomislio sam: "Ako je ovo ono što se dešava iza zavese i svi ste zadovoljni ovim... ne, ne želim ovaj život". Tamo je bilo toliko poznatih ličnosti koje su bile kul i u redu sa tim ko je on i šta je uradio da ih zabavi. Nije izolovano. Svi morate da mislite na svakoga kada pomislite na njega i na pristup i broj ljudi koji su bili tamo - dodao je on.

(Ona.rs)